Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

H ιστορία της Ευρώπης από το 400πΧ:Σύνορα,λαοί και οι ηγέτες που κυβέρνησαν βασίλεια, αυτοκρατορίες και δημοκρατίες σε ένα βίντεο



Ο χρήστης του YouTube Cottereau είναι ένας ακόμη από εκείνους τους λάτρεις της ιστορίας που έχουν παράλληλα και μεγάλη αδυναμία στους χάρτες. 
Για μια ακόμη φορά λοιπόν, φαίνεται πως συνδύασε αυτά τα δύο και παρουσιάζει έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο χάρτη τα σύνορα του οποίου αλλάζουν διαρκώς και σε αυτόν αποτυπώνονται σημαντικές ιστορικές εξελίξεις όπως χώρες που αλλάζουν χέρια, η εμφάνιση νέων κρατών ή η διάλυση κάποιων άλλων. Κυρίως όμως- όπως υπόσχεται και ο τίτλος του βίντεο «The Rulers of The World: Every Year»- παρουσιάζει όλους τους ηγέτες που κυβέρνησαν δημοκρατίες, βασίλεια και αυτοκρατορίες από το 400πΧ! 
Πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος χρήστης είχε επιδοθεί σε ανάλογο εγχείρημα με τη δημιουργία του βίντεο «History of Europe» όπου με χρονολογία εκκίνησης επίσης το 400πΧ παρουσιάζει με ανάλογο τρόπο την ανάπτυξη και επέκταση του πληθυσμού όλων των λαών που κατοίκησαν την Ευρώπη. 


Πηγή huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου