Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Τη Νικολούλη στη θέση του Τόσκα


Ο Κώστας Καίσαρης γράφει γιά το ασύμμετρο καραγκιοζιλικι. Τον Ηλία Ψινάκη, τη μονομαχία του Καραμέρου με τον κομψευόμενο ιατρό Πατούλη και την Αγγελική Νικολούλη που πρέπει να γίνει Υπουργός.

«ΚΑΗΚΕ, η δεν κάηκε το σπίτι του Ψινάκη»; Μέσα σ όλα έρχεσαι αντιμέτωπος με τη γελοιότητα. Και το καραγιοζιλίκι. Και ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον, δημοσιογράφοι και λοιποί, ανακάλυψαν την Αμερική: «Ένας γελοίος, ασύστολος και επικίνδυνος δήμαρχος ο Ψινάκης». Τώρα δηλαδή έγινε γελοίος ο Ψινάκης; Μέχρι χθες, πριν καεί ο Μαραθώνας ήτανε σοβαρός; Ο Ψινάκης, είναι αυτό που ήτανε, πάντα. Ούτε κρύφτηκε ο Ψινάκης, ούτε εμφάνισε διαφορετικό πρόσωπο.
Εσύ που τον ψήφισες γιά δήμαρχο τον Ψινάκη είσαι ο γελοίος. Εσύ που ήθελες δήμαρχο celebrate, καλά να πάθεις. Τι περίμενες δηλαδη; Ότι θα στρωθεί στη δουλειά γιά το Μαραθώνα; Εσύ που κατέβηκες μαζύ του γιά δημοτικός σύμβουλος, είσαι ο γελοίος. Τι περίμενες; Ότι μαζύ θα φτιάχνατε τον Μαραθώνα; Και τι παριστάνεις, τώρα; Τι θέλεις να μας πεις; Ότι εμπιστεύθηκε τον Ψινάκη κι αυτός σε εξαπάτησε; Γιά λακαμάδες ψάχνεις;

Ο Ψινάκης, ποτέ δεν έκρυψε αυτό που είναι. Ενας χαβαλές. Ένας καβλαντιστής. Να τον έχουνε οι πλούσιες κυρίες στη παρέα τους, να λέει αστεία να γελάνε και να περνάνε καλά. Όπως η Γιάννα Αγγελοπουλου, η Ελλη Στάη κλπ. Γι αυτή τη δουλειά ο Ψινάκης είναι μία χαρά. Αν και όλοι αυτοί οι τύποι, επειδή επαναλαμβάνονται και λένε τα ίδια και τα ίδια, είναι γιά μικρές δόσεις. Δεν είναι γιά πολύ.
Είναι ποτέ δυνατόν να πάρεις τον Ψινάκη στα σοβαρα; Να τον εμπιστευθείς, ότι θα δουλέψει; Σε ποιό σινεμά παίζεται αυτό το έργο; Να πάμε να το δούμε κι εμείς. Κι όχι βέβαια, ότι οι επαγγελματίες βλαχοδημαρχοι είναι καλύτεροι. Λαμόγια του κερατά, είναι οι περισσότεροι. Όταν όμως μετά τον δήμαρχο Καλοχαιρέτα επιλέγεις τον Ψινάκη, είσαι άξιος της τύχης σου. Καλά να πάθεις
ΚΑΙ δεν είναι μόνο οι φωτιές. Ρίχνει μία γερή βροχή τις προάλλες, μπουρδέλο γίναμε, σε Μαρούσι, Κηφισιά και Βριλήσσια. Διακόσια αυτοκίνητα, γίνανε μαλλιοκούβαρα σε 15 λεπτά. Με τον Γ.Καραμέρο που εγκατέλειψε εγκαίρως τη ρουτίνα και την ανασφάλεια της δημοσιογραφίας γιά τη σιγουριά του αντιπεριφερειάρχη, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, να λέει φόρα παρτίδα στο ραδιόφωνο: «Αν δεν έχουμε νεκρό θα είναι θαύμα».
Νέο ασύμμετρο καραγκιοζιλικι. Γιά να ξεσπάσει εμφύλιος αυτοδιοικητικός πόλεμος. Ο κομψευόμενος ιατρός και γιά τρεις τετραετίες δήμαρχος Αμαρουσίου Πατούλης, να ξιφουλκεί κατά της Περιφέρειας;: «Η, να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες και τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου, η κ.Δούρου, να παραιτηθεί».
Κι επειδή το Ρενάκι έχει ένα επίπεδο και δεν τσακώνεται σαν κυρά Κατίνα της γειτονιάς, έβαλε τον Καραμέρο να απαντήσει: «Ο Δήμος φταίει. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο Μαρούσι, αν δεν υπήρχαν χώροι στάθμευσης πάνω στο ρέμα». Πιάσε το αβγό και κούρεφτο. Κι εν πάση περιπτώσει, αν ο Ψινάκης είναι γελοίος τον Πατούλη τον κόβεις για σοβαρό;
ΥΠΑΡΧΕΙ και θεός όμως. Και δεν το λέει αυτό καμιά τρελοκαμπέρο. Το είπε μέσω την σόσιαλ μίντια η Άννυ Καυκά. Αντιδήμαρχος Γλυφάδας παρακαλώ. Της οποίας η αποκάλυψη συγκλόνισε: «Η Παναγία έκανε το θαύμα της και η φωτιά αφού έκαψε τον πρώτο όροφο του σπιτιού, σταμάτησε στο εικονοστάσι της Μαμάς μου κι ετσι σώθηκε το ισόγειο». Δηλαδή, τα σπίτια που καήκανε δεν είχανε εικονοστάσι; Οι άνθρωποι που καήκανε δεν ήντουσαν χριστιανοί; Ούτε ένας, δεν είχε σταυρουδάκι στο λαιμό του; Τι σόι Παναγία δηλαδή είναι αυτή; Να κάνει το θαύμα της γιά να σωθεί το ισόγειο της μαντάμ Άννυ και ν αφήνει να καίγονται δεκάχρονα παιδιά;
ΚΑΙ κλείνω, με τη μία και μοναδική Αγγελική Νικολούλη. Και σιγά που δεν θα έπεφτε με τα μούτρα στις φωτιές. Η θηλυκή Σέρλοκ Χολμς, της ελληνικής τηλεόρασης, άναψε φωτιές με την ανάρτησή της.
Συγκλόνισε: «Αυτά τα δίδυμα αγγελούδια που αναζητούσαμε τα έκαψαν οι δολοφόνοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι δορυφόροι κατέγραψαν. Τα θύματα ζητούν δικαίωση. Ο κόσμος ξεσηκώνεται. Τι περιμένετε»; Τι περιμένει, ο Τσίπρας; Σφουγγαρίζει τον Τόσκα, βάζει στη θέση του στο Δημόσιας Τάξεως, την Αγγελική και καθάρισε. Η εμπειρία της ανεκτίμητη. Η ικανότητά της αποδεδειγμένη. Πάνω από 250 χαμένους έχει βρει στη καριέρα της. Χαμπάρι δεν παίρνει, από φονιάδες, απαγωγείς και πάσης φύσεως εγκληματίες.
Τι παραπάνω είχανε δηλαδη, Χαϊκάλης, Ζουράρις και Τέρενς Κουίκ, που τους έκανε ο Αλέξης υπουργούς; Γελάει ο κόσμος. Όταν κάνεις υπουργό το Ζουράρι, η επόμενη κίνησή σου, είναι η Ανίτα Πάνια. Πολλώ μάλλον η Νικολούλη. Η Αγγελική έχει συνέπεια, μεθοδικότητα πείσμα και αποτελεσματικότητα. Δέκα θέλει στη καθισιά της σαν τον Τόσκα και τους λοιπούς καραβανάδες.

Πηγή to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου