Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Το μεταναστευτικό σύμπλεγμα των ομογενών

analyst


Οι Έλληνες του εξωτερικού δεν πρέπει να κατηγορούν τους συμπατριώτες τους που δεν έφυγαν και την Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό, απλά και μόνο επειδή διοικείται από κυβερνήσεις που είναι ανίκανες να τους προσφέρουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, αναγκάζοντας τους να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν.  
.
«Ότι να ‘ναι γράφετε κυρία μου! Διαμένω στο Μάλμε και ούτε που κατάλαβα τι έγινε χθες βράδυ. Μάλιστα ο πατέρας μου που διαμένει στην Ελλάδα μου έδωσε το συγκεκριμένο σύνδεσμο. Ρώτησα 7 συναδέλφους μου και κανένας δεν ήξερε τίποτα. Για ποια εμπόλεμη ζώνη (πηγή) στο Μάλμε μιλάτε; Πλάκα μας κάνετε; Προπαγάνδα έτσι; Το ότι υπάρχουν συμμορίες είναι αλήθεια. Αλλά αυτές οι υπερβολές που γράφετε είναι καθαρή προπαγάνδα. Γράψατε ένα άρθρο χωρίς να έχετε κάνει καμία σοβαρή έρευνα πάνω στο θέμα, απαράδεκτη το λιγότερο! Παραπληροφορείτε τον αμόρφωτο Νεοέλληνα «χριστιανοταλιμπάν» και τον γεμίζετε με μίσος απέναντι σε ανθρώπους που ούτε καν έχει γνωρίσει. Τι να σας πω; Συνεχίστε έτσι, θα πάτε μπροστά την χώρα σας. Μπράβο!” (Ρ.Β.).
«Και εγώ σε τέτοια περιοχή μένω με μουσουλμάνους, στη δουλειά και στην γειτονιά. Αυτά που γράφετε με σοκάρουν και αυτοί που σας πληρώνουν για την παραπληροφόρηση με φοβίζουν! Οργανωμένος ρατσισμός, έργο χριστιανοταλιμπάν! Βρείτε κανέναν τίμιο τρόπο να βγάλετε το ψωμί σας!” (Γ.Κ.).
.

Επικαιρότητα

-  της Σερένας  Νομικού 

Όταν γράφει κανείς για προβλήματα σε σχέση με τους ξένους στη Γερμανία (πηγή), αντιμετωπίζει αμέσως υβριστικές επιθέσεις εκ μέρους ορισμένων Ελλήνων που έχουν εγκατασταθεί ως μετανάστες στη χώρα. Όταν αναφέρεται τεκμηριωμένα σε συμβάντα στη Σουηδία, παραθέτοντας επίσημες πηγές όπως το Reuters (σύνδεσμος), τη Daily Mail (σύνδεσμος) και τη σελίδα της σουηδικής αστυνομίας (σύνδεσμος), κατηγορείται για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση από τους Έλληνες μετανάστες στη Σουηδία που γράφουν πως δεν έχουν αντιληφτεί τίποτα!

Ακόμη χειρότερα, οι συγκεκριμένοι ομογενείς βρίζουν συλλήβδην τους Έλληνες ως αμόρφωτους και «χριστιανούς τρομοκράτες» (για να μη χρησιμοποιήσω την απολίτιστη έκφραση του αναγνώστη). Εμένα δε ότι γεμίζω με μίσος τους ανθρώπους, όταν οι ίδιοι δείχνουν να μισούν την πατρίδα τους. Επίσης ότι είμαι οργανωμένη ρατσίστρια και με τον τρόπο αυτό κερδίζω το ψωμί μου, παρά το ότι γράφω εθελοντικά για τη σελίδα όπως όλοι εδώ, ενώ φυσικά δεν αντιπαθώ τους μετανάστες, ούτε έχω λόγο να χειραγωγήσω ή να παραπληροφορήσω κανέναν.
Ειδικά όσον αφορά το άρθρο μου «Η Σουηδία στις φλόγες», υπάρχουν ακόμη και εκθέσεις  που αποδεικνύουν πως επρόκειτο για μία οργανωμένη επίθεση συμμοριών (πηγή), αφού στις πέντε διαφορετικές πόλεις κάηκαν αυτοκίνητα την ίδια ακριβώς ώρα (εικόνα). Εκτός αυτού πολλές φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία μπορεί να βρει κανείς μέσα στους συνδέσμους που παρέθεσα. Ως εκ τούτου, εύλογα συμπεραίνεται πως οι κατηγορίες οφείλονται σε ένα περίεργο μεταναστευτικό σύμπλεγμα των ομογενών, επειδή ίσως θέλουν να πείσουν αυτούς που δεν επέλεξαν την εγκατάσταση τους σε ξένες χώρες ότι οι ίδιοι έκαναν το σωστό και πως οι χώρες, στις οποίες πήγαν, είναι κατά πολύ καλύτερες από την Ελλάδα.
Ενδεχομένως δε να φοβούνται για τον εαυτό τους, αφού δεν είναι λιγότερο μετανάστες από άλλους λαούς, ενώ ο ρατσισμός και η ξενοφοβία κλιμακώνονται ραγδαία στην Ευρώπη. Εκτός αυτού είναι φυσικό τέτοιου είδους συμβάντα να ενισχύουν τα ακροδεξιά και συχνά ναζιστικά κόμματα, όπως πράγματι συμβαίνει στη Σουηδία, οπότε ο φόβος των ομογενών να γίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Όλα αυτά όμως δεν τους νομιμοποιούν να κατηγορούν τους Έλληνες και την Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό, απλά και μόνο επειδή διοικείται από κυβερνήσεις που είναι ανίκανες να τους προσφέρουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, αναγκάζοντας τους να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν.
Από την άλλη πλευρά, η αναφορά μου στη θρησκεία δεν με καθιστά αυτόματα «χριστιανή τρομοκράτη». Άλλωστε παρέθεσα μόνο την άποψη μίας δημοσιογράφου, σύμφωνα με την οποία τα εξής:
«Ο Χριστιανισμός από την επικράτηση του ήταν αυτός που κατάφερνε να καταπολεμάει το κακό με την αγάπη, με την προσευχή και με την πίστη, όπου οι τρεις αυτές έννοιες είναι το κλειδί για την ελευθερία. Αυτές ακριβώς τις αξίες δεν ανέχεται το ριζοσπαστικό Ισλάμ το οποίο, όπως και ο Χριστιανισμός, απαιτεί το σεβασμό του κράτους και του Θεού από τις ανθρώπινες κοινωνίες. Όπου λοιπόν υποχωρεί ο Χριστιανισμός, το κενό θα καταλαμβάνεται από το Ισλάμ, οπότε αντί να αφομοιώνει η άθεη πλέον Ευρώπη τους μετανάστες, θα αφομοιώνεται από αυτούς«.
Κανένας όμως δεν είναι αναγκασμένος να δεχτεί την άποψη αυτή, ενώ όλοι μας έχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, εκτός εάν απαγορεύεται από φασιστικά καθεστώτα ή από ναζιστικές αντιλήψεις.
Εν κατακλείδι, το μεταναστευτικό σύμπλεγμα ορισμένων ομογενών δεν πρέπει να τους οδηγεί στο να κατηγορούν αυθαίρετα τους άλλους, την πατρίδα τους, τη θρησκεία των συμπολιτών τους ή οτιδήποτε άλλο. Ούτε στο να χαρακτηρίζουν ρατσιστές αυτούς που αναφέρονται σε ένα απόλυτα υπαρκτό πρόβλημα της Ευρώπης. Πόσο μάλλον στο μην θέλουν να αντιλαμβάνονται τα γεγονότα στις χώρες που έχουν μεταναστεύσει, αρνούμενοι ουσιαστικά να αντικρίσουν την πραγματικότητα από το φόβο τους.
ΥΓ: Η Σουηδία έχει μία μεγάλη φούσκα ακινήτων (ανάλυση), ο ιδιωτικός της τομέας είναι υπερχρεωμένος, το νόμισμα της θα παρουσιάσει σύντομα προβλήματα και έχει περάσει επίσης μία μεγάλη κρίση στις αρχές του 1990, όσον αφορά τις τράπεζες. Πιθανολογείται επί πλέον πως θα υπάρξει ξανά τραπεζική κρίση, ενώ η μεγαλύτερη τράπεζα της οδεύει προς τη Φινλανδία για λόγους ασφαλείας (πηγή). Επομένως ιδανικές χώρες δεν υπάρχουν, όσο και αν θέλει κανείς συμπλεγματικά να το πιστεύει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου