Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

"Βαθιά ενδο-ισλαμική σύγκρουση η κρίση στην Τουρκία" (Ηχητικό)

Νέα Κρήτη


«Βαθιά ενδο-ισλαμική μετωπική σύγκρουση μεταξύ Ερντογάν και Φετουλάχ Γκιουλέν η κρίση στην Τουρκία, που την Ελλάδα πρέπει να την καθησυχάζει το κλίμα αυτό», είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία μπορεί να οδηγήσουν σε πτώση του Ερντογάν, όχι όμως σε άνοδο την κεμαλική αντιπολίτευση, αλλά άλλες πτέρυγες του ισλαμικού κινήματος με λύσεις όπως του νυν προέδρου της Τουρκίας Γκιουλ ή του Μπουλέντ Αρίντς, αντιπροέδρου σήμερα του Ερντογάν.


Συνεχίζονται και σήμερα, εντωμεταξύ, οι αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, καθώς παραιτήθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης Ανάπτυξης ο βουλευτής Ερντάλ Καλκάν και αναμένονται άλλες δύο εντός της ημέρας αφού το κόμμα αποφάσισε να παραπέμψει τους τρεις αυτούς βουλευτές στο πειθαρχικό, με αίτημα την αποπομπή τους.


Ο Ερντάλ Καλκάν είναι ο πέμπτος βουλευτής που παραιτείται από το κυβερνών κόμμα από τη στιγμή που άρχισε να εξελίσσεται δημοσίως η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν, ηγέτη ισχυρού θρησκευτικού τάγματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου