Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Cherchez le gas naturel : ο δρόμος του αερίου

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Του Ν.Κ.

 H χθεσινή επίσκεψη του γάλλου προέδρου Francois Hollande σήμανε την ώρα και των γαλλικών διεκδικήσεων επί των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και εν γένει του ελληνικού πλούτου.
Με ύφος χιλίων Ρισελιέ ο γάλλος χάρηκε γιατί η τρικομματική πολιτική χούντα “μιλά γαλλικά” ( εκτός του Στουρνάρα). Νοιάστηκε για το δράμα της ανεργίας και παρότρυνε τους επιχειρηματίες της χώρας του να επενδύσουν στην κατακαημένη ψωροκώσταινα με τους μισθούς των 300 Ευρώ.


Κι όπως πριν 500 χρόνια οι κονκισταδόρες Ισπανοί χάριζαν καθρεπτάκια στους πετσοκομένους Ινδιάνους “ανταλλάσσωντας” τα με τα θησαυροφυλάκια μιας ολόκληρης ηπείρου επιβάλλωντας δια της απόλυτης βίας και τον καθολικισμό μαζί με την απόλυτη κατοχή και την εκμάθηση της ισπανικής που σήμερα μιλά ως πρώτη γλώσσα σχεδόν όλη η Λατινική Αμερική από το Μεξικό εως την Αργεντινή ( με την εξαίρεση της Βραζιλίας που ομιλείται η πορτογαλλική) έτσι και τώρα ο μεσιέ κοροιδεύει σε ένα απολύτως εθελόδουλο και προστατευόμενο γι αυτόν περιβάλλον.


Κανείς δεν φρόντισε να του υπενθυμίσει πως ο ίδιος έχει εγκρίνει και παροτρύνει την σκληρή εφαρμογή της πολιτικής του πειραματόζωου που έχει ως τώρα αποδώσει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη διαχρονικά για χώρες που δεν έχουν εμπλακεί σε πόλεμο. Ούτε ένας δεν του υπέδειξε πως ο μόνος λόγος που σιγόνταρε και ακόμα και σήμερα σιγοντάρει την παραμονή της χώρας στα δεσμά του Ευρώ είναι ο φόβος που πηγάζει από την τεράστια συμμετοχή των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος (τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια της εποχής των παχιών αγελάδων που προορίζονταν για την εξόφληση των εξπλιστικών προγραμμάτων).Κανείς δεν φρόντισε να του σημειώσει πως την ίδια ώρα που “ενθαρύνει” τις Γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν, οι ίδιες οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν αποχωρήσει τρέχωντας από τη χώρα (οι γαλλικές τράπεζες που κατείχαν την Εμπορική και τη Γενική, τα σούπερ μάρκετ Carrefour κλπ). Κανείς από τις πολιτικές φιλλιπινέζες δεν φρόντισε να του εξηγήσει πως τα δύο αρχικοράκια του νερού, οι γαλλικές Suez & Veolia, έχουν “εκδιωχθεί” από τη διαχείριση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης στην ίδια του τη χώρα που επανήλθαν υπό κρατικό-δημοτικό έλεγχο και είναι υπεύθυνες για εγκλήματα κατά λαών στη Λατ.Αμερικής σε ότι αφορά τον έλεγχο και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και της ύδρευσης. Ναι είναι οι ίδιες αυτές οι εταιρείες που θέλουν να μπουν στην ΕΥΑΘ και στην ΕΥΔΑΠ.

Πετά λοιπόν το καθρεπτάκι των φρεγατών που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του ορυκτού πλούτου επιδιώκωντας κι από κει μερίδιο έχωντας το θράσος να αναφερθεί σε “ευρωπαικά κοιτάσματα”. Αλήθεια , όταν απειλεί η γείτονα Τουρκία στην ανακύρηξη ελληνικής ΑΟΖ που βρίσκεται το κοινό ευρωπαικό κεκτημένο ;

Είναι ξεκάθαρη η επίσκεψη Hollande. Ο άνθρωπος ήρθε με ατζέντα αποικιοκράτη, με λιγότερη brutalite από τη φίλη του τη Μέρκελ αλλά με το ίδιο σιχαμερό βλέμμα ενός εμποράκου που έρχεται να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ιθαγενείς. Δεν ήρθε για να “βοηθήσει” όπως σκούζουν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης της ρεμούλας της διαπλοκής και των θαλασσοδανείων. Ηρθε για να διεκδικήσει το μερτικό του από τα λάφυρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου