Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Θέατρο σκιών από τα πολιτικά βαμπίρ

Το Ποντίκι



Πολιτικά... βαμπίρ αποδείχτη­καν τελικά οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, αφού με κάθε τρόπο ζητούν να υπάρξουν κι άλλες, πιο επώδυνες περικοπές και να χυθεί ακόμη περισσότερο αίμα προκειμέ­νου να βρεθούν τα 11,8 δισεκατομμύ­ρια ευρώ μέσα από τις μειώσεις των συντάξεων και των μισθών.

Το θέατρο σκιών που παίζεται το τε­λευταίο διάστημα ανάμεσα στην κυ­βέρνηση και την τρόικα, προκειμένου το νέο πακέτο μέτρων να περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και κοινωνικούς τριγμούς, φτάνει στο τέλος του δεδομένου ότι μέχρι το τέ­λος του μήνα τα μέτρα θα πρέπει να έχουν υπερψηφιστεί από τη Βουλή.

Η κακοστημένη παράσταση που πα­ρακολουθούν καθημερινά οι πολίτες, έχει να κάνει με το γνωστό «μαστίγιο και καρότο» ή, αν θέλετε, με τον καλό και τον κακό μπάτσο ή, ακόμη καλύτε­ρα, με τον «αντιπαθή» Τομσεν και τη... «μετανοημένη» Μέρκελ. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης επιρρίπτουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, ενώ οι Ευρωπαίοι ξαφνικά... μας αγάπησαν. Όσο για την φροϊλάιν Μέρκελ, αυτή κλαίει και οδύρεται για το χάλι του Έλληνα συνταξιούχου που δεν έχει να φάει και υποφέρει... Μέσα από διοχετευμένα ρεπορτάζ, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι από τον άλλο μήνα τελειώνει η λι­τότητα και εν μέρει τα βάσανα του ελ­ληνικού λαού!


Μέτωπο στην Αριστερά

Η αλήθεια ωστόσο είναι πολύ πιο πεζή αλλά και πιο πικρή. Τα μέτρα, όπως είχε πει εξ αρχής ο υπουργός Οι­κονομικών Γιάννης Στουρνάρας, είχαν αποφασιστεί και τώρα το Τρίο Μπελκάντο, για να αποφύγει το... ξύλο, δί­νει την επικοινωνιακή του μάχη.

Μέσα σε αυτό το κακοσκηνοθετημένο έργο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχεται σχεδόν καθημερινά συγχαρητήρια από τους Ευρωπαίους επειδή κόβει με τον... μπαλτά τους μι­σθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης  αποθεώ­νονται από υψηλό­βαθμα στελέχη των Βρυξελλών για την «αποτελεσματικότητά» τους.

Όμως, παρά τα μεγαλεία και τις δόξες που γνωρίζει αυτή η κυβέρνηση στα μάτια των δα­νειστών, το άγχος δεν έχει εκλείψει από το Μέγαρο Μαξίμου. Η επόμενη μέρα από την ψήφιση του πακέτου    φαντάζει στα μάτια των συνερ­γατών του  Σαμαρά ως η απαρχή μιας πολι­τικής καταστροφής. Γι’ αυ­τό άλλωστε έχουν αρχίσει τα σχέδια... διάσωσης. Οι άνθρωποι του πρωθυ­πουργού αναζητούν τη σανίδα σωτηρίας για να μπορέσουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η Ν.Δ. να επιβιώσουν από το τσουνάμι της δυσαρέσκειας που θα φέρει το νέο αιματηρό πακέτο μέτρων.

Η στήριξη των εκδοτών προσωπικά στον πρωθυπουργό είναι αμέριστη, παρέχεται αφειδώς και με κάθε μέσο, συχνά ξεπερνώντας τα όρια της πολι­τικής ευπρέπειας καθώς συστηματικά συκοφαντείται με τον χειρότερο τρό­πο κάθε αντίθετη άποψη, ειδικά της Αριστεράς και ακόμη ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, παρ’ ότι είναι η αξι­ωματική αντιπολίτευση, αντιμετωπίζε­ται ενίοτε με όρους δημοσιογραφικού κανιβαλισμού.

Ωστόσο η αμέριστη στήριξη των ΜΜΕ δεν είναι επαρκής για να μπορέ­σει η Ν.Δ. να κρατηθεί στον πολιτικό χάρτη αλώβητη.

Επιπλέον πονοκέφαλος για τη Συγ­γρού είναι η συνεχής αύξηση των πο­σοστών της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει τρομοκρατήσει το Μέγαρο Μα­ξίμου, το οποίο τώρα αναζητεί... κοι­νωνικό «πρόσωπο» βλέποντας ότι η πιθανότητα διεμβολισμού της από τον ΣΥΡΙΖΑ στο κοινωνικό κέντρο και από τους νεοναζιστές στα (ακρο)δεξιά της είναι μια ζοφερή και πιθανότατη προ­οπτική.

Η αγωνία τους έγκειται στο ότι τελι­κά η Ν.Δ. θα χρεωθεί τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα που έχουν υπάρξει στη χώρα εδώ και δεκαετίες, ενώ ταυ­τόχρονα θα έχει χάσει το στοίχημα της «καθημερινότητας», που σχετίζεται ευθέως, μεταξύ άλλων, με τις οικονο­μικές αντοχές, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών αυτές τις δύσκολες ώρες.


Ασπίδα στη Χρυσή Αυγή

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους πολίτες στα χέρια της Χρυσής Αυγής, που εκμεταλλεύεται τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίω­ση των ανθρώπων» έλεγε     κορυφαίος υπουργός ο οποίος διαδραματίζει   ρόλο στο   σχέδιο   αποκατά­στασης των σχέσεων της Ν.Δ. με την κοινωνία. «Αν κανείς συμπεριλά­βει και τον φόβο των περισσοτέρων    ανθρώ­πων για τους λαθρομετα­νάστες, τότε το παιχνίδι το έχουμε χάσει» πρόσθε­σε. «Πριν να είναι αργά πρέπει να κάνουμε δυ­ναμικές κινήσεις ώστε να δείξουμε στους πο­λίτες ότι αυτές τις δύ­σκολες στιγμές βρισκόμα­στε δίπλα τους».
Αιχμή του δόρατος λοιπόν το κυνη­γητό της λαθρο­μετανάστευσης και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, αλλά και η αντιμετώπιση των τραμπουκισμών των στελεχών της Χρυ­σής Αυγής.

Έτσι, μετά τη μεγάλη «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο πρω­θυπουργός μπόρεσε να πιει - εν μέ­σω της φρουράς του βεβαίως - ξέ­γνοιαστος το καφεδάκι του, με εντο­λή Σαμαρά θα τιμωρούνται αυστηρό­τερα οι παραβαίνοντες τον νόμο λαθρομετανάστες συγκριτικά με κάθε πολίτη της χώρας, σε μια επίδειξη πανικόβλητης καταστρατήγησης του δυτικού νομικού πολιτισμού. Ταυτό­χρονα ανακοινώθηκαν αμφιλεγόμε­να μέτρα αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής.

Φυσικά και για την άνοδο των νεο-ναζιστών βρέθηκε ο φταίχτης, που δεν είναι άλλος από... τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και σύμπασα την Αριστερά, όπως ισχυ­ρίστηκαν ο φοβερός Σαχινίδης, ο τρο­μερός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλ­λά και διάφοροι αρθρογράφοι αυτές τις μέρες. Φυσικά καμία κουβέντα δεν έχει γίνει για το ποιος ευθύνεται για την εγκληματικότητα, τη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζουν σήμερα τη χώρα μας.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι, μετά την υπερψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας μίνι ανασχηματισμός, με σκοπό - μεταξύ όλων των άλλων - να μετάσχουν στην κυβέρνηση οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι μόνο δυο σκληροί εθνικιστές, οι οποίοι μιλούν απταίστως την πολιτική γλώσσα της Ακροδεξιάς, θα μπορούσαν να σταμα­τήσουν τη διαρροή ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζουν, όπως θα σχολίαζε και ο Λουίτζι Πιραντέλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου