Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Αυξάνονται οι εντάσεις στην Ευρώπη

analyst


Φαίνεται πως επιδιώκεται η διάσπαση της ΕΕ, με «πολιορκητικό κριό» το μεταναστευτικό και την Ουγγαρία – κάτι που ταιριάζει απόλυτα στα σχέδια των Η.Π.Α., οι οποίες έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο της Γερμανίας, ενώ δεν θέλουν πλέον να της επιτρέψουν τα τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της.
.

Επικαιρότητα

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας επιτέθηκε μέσω μίας «διαφημιστικής» αφίσας με το κείμενο «Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε τι σχεδιάζουν οι Βρυξέλες» τόσο στον G. Soros, όσο και στον πρόεδρο της Κομισιόν J. C. Juncker, υποστηρίζοντας πως και οι δύο απειλούν την ασφάλεια της χώρας του (πηγή) – κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ΕΕ, ενώ αποτελεί την αφετηρία των γενικότερων επιθέσεων που θα δεχθεί πριν από τις Ευρωεκλογές.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της δε στο «Face Book» (πηγή), η ουγγρική κυβέρνηση αναφέρει πως η αφίσα αποτελεί μέρος μίας εκστρατείας – στόχος της οποίας είναι η ενημέρωση των Πολιτών σχετικά με τα σχέδια μετανάστευσης της Κομισιόν που ισχυρίζεται πως θέτουν σε κίνδυνο την Ουγγαρία.
Επειδή τώρα ο κ. Orban, ο οποίος έχει εκλεγεί για τρίτη φορά πρωθυπουργός, είναι μέλος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου, όπως επίσης ο κ. Juncker, ο οποίος υπενθυμίζουμε πως στο παρελθόν τον είχε χαιρετίσει με τη φράση «Γεια σου δικτάτορα» (πηγή), φαίνεται πως δρομολογείται η διάσπαση του – πόσο μάλλον όταν προχθές ο κ. Juncker δήλωσε ότι, ο Ούγγρος πρέπει να εγκαταλείψει την κεντροδεξιά της ΕΕ (πηγή).

Σημειώνοντας εδώ πως το 63% των Ευρωπαίων θέλει να εκλέγεται ο πρόεδρος της Κομισιόν με ψηφοφορία, ενώ ο κ. Juncker όπως όλοι οι προκάτοχοι του συνεχίζει να υποστηρίζει τη διαδικασία πίσω από κλειστές πόρτες, θεωρείται πως ο κ. Orban προσπαθεί να αποδυναμώσει την ΕΕ εκ των έσω – όπως επίσης η Ιταλία (Salvini), η κυρία Le Pen στη Γαλλία, ο πρόεδρος Trump και η Μ. Βρετανία, με το BREXIT, όπου προωθούνται αντίστοιχα εξευτελιστικές γελοιογραφίες με τον κ. Juncker.
Ουσιαστικά λοιπόν φαίνεται πως επιδιώκεται η διάσπαση της ΕΕ από τις παραπάνω χώρες, με «πολιορκητικό κριό» το μεταναστευτικό και την Ουγγαρία – κάτι που ταιριάζει απόλυτα στα σχέδια των Η.Π.Α., οι οποίες έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο της Γερμανίας, ενώ δεν θέλουν πλέον να της επιτρέψουν τα τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της.
Το γεγονός αυτό συμπεραίνεται από την πρόσφατη έκθεση του τμήματος εμπορίου των Η.Π.Α., σύμφωνα με την οποία τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της υπερδύναμης – συστήνοντας στον πρόεδρο της τρεις επιλογές: (α) γενικά δασμούς 20-25% (β) ειδικούς δασμούς ανά κατηγορίες, όπως είναι τα ηλεκτροκίνητα (β) επιδοτήσεις για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Φυσικά η γερμανίδα καγκελάριος αντεπιτέθηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, η οποία ήταν μία παρωδία του παρελθόντος, αλλά δεν προβλέπεται να έχει επιτυχία – ενώ οι φυγόκεντρες δυνάμεις εντός της Ευρωζώνης αυξάνονται επίσης, λόγω της υπερχρέωσης πολλών κρατών, της πολιτικής λιτότητας που συνεχίζει να επιβάλλει η Γερμανία κοκ.
Σημείωση: Ο ουσιαστικός υποκινητής και ηγέτης της ρωσικής επανάστασης, ο Trotsky, ήταν Εβραίος – πολίτης ενός λαού δηλαδή έντονα αντιπαθή στους Ρώσους, όπως ακριβώς στους Γερμανούς. Βασικό μέρος της κομμουνιστικής ιδεολογίας του λοιπόν ήταν ο διεθνισμός – εύλογα, επειδή είχε υποφέρει τα πάνδεινα από τον τότε απεχθή ρατσισμό. Κάτι ανάλογο ισχύει επίσης για τον G. Soros – η καταγωγή του οποίου είναι μεν από την Ουγγαρία, αλλά παραμένει ως Εβραίος αντιπαθής στους Ούγγρους. Κατά έναν παράδοξο τρόπο τώρα συμβαδίζουν τα ενδιαφέροντα του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου (αγορές, παγκοσμιοποίηση), με αυτά των διεθνιστών αριστερών, καθώς επίσης των ανθρώπων «τύπου Soros» που θέλουν να αλλοιώσουν τις δυτικές κοινωνίες μέσω των μεταναστευτικών ροών και της κατάργησης των συνόρων – με αντιπάλους τους ηγέτες όπως ο Orban, ο Putin ή ο Trump που τάσσονται υπέρ των εθνικών κρατών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου