Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Οι θαυματοποιοί “σωτήρες’


Θεόδωρος Κατσανέβας
Πολλοί αναρωτιούνται πως γίνεται και εισάγουμε, μεταξύ άλλων, πορτοκάλια από την Αργεντινή,σκόρδα από την Κίνα,μανταρίνια από το Μαρόκο κλπ. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια λένε διάφοροι εξυπνάκηδες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, αν αυτοί κυβερνούσαν θα κατάφερναν ως δια μαγείας να κάνουν την Ελλάδα να δουλεύει σαν Ελβετικό ρολόι. Και ας μην έχουν ποτέ τους δουλέψει οι ίδιοι ή τουλάχιστον δεν έχουν αποδείξει στην πράξη αυτές τις θαυματουργές τους ικανότητες.
Έχουμε γεμίσει με θαυματοποιούς σωτήρες-ασώματες κεφαλές, οι οποίο φτιάχνουν κόμματα, κομματίδια, ομάδες και ομαδίτσες που θα σώσουν δήθεν την Ελλάδα με τις μαγικές ικανότητες των επικεφαλής τους μέσα στην ευρωζώνη.Αντι να προβάλλουν θέσεις, προτείνουν τον “θαυματοποιό” εαυτό τους ως τη λύση του προβλήματος. Αυτοί ξέρουν πως θα μας σώσουν από τα μνημόνια και την ευρωκατοχή μέσα…στην ευρωκατοχή.
Οι αστείοι αυτοί τύποι δεν απαντούν στο βασικό όσο και απλό ερώτημα, γιατί  δεν οργανώνουν οι ίδιοι επιχειρήσεις για να μαζέψουν τα πορτoκάλια, τα σκόρδα κλπ. μαζί με προκομένους Ευρωπαίους ή και μετανάστες που μπορούν ελεύθερα να δουλέψουν στη χώρα μας;
Αλλά ας τελειώνουμε με τα αστεία και τους αυτόκλητους θαυματοποιούς “σωτήρες”. Το ευρώ είναι ένα κουστούμι που δεν μας ταιριάζει. Η  περιοριστική οικονομική πολιτική μας φτωχοποεί.Η νεο-γερμανική κατοχή μας καταστρέφει.Η ευρωφυλακή μας σκοτώνει. Και κανένας “θαυματοποιός” δεν μπορεί μέσα σε μια φυλακή να κάνει θαύματα. Αν κάνει τον ζόρικο θα τις αρπάξει χοντρά από τους φύλακες με ή χωρίς εντολή του διευθυντή.Και αν κάνει τον καλό και τον ρουφιάνο, ο ίδιος μόνο και κανένας άλλος, θα τρώει λίγο καλύτερα. Αλλά θα παραμείνει φυλακισμένος.

Οδός Δραχμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου