Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΠΟΤΑ!

Επικοινωνία



ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ- ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ Η ΚΥΠΡΟΣ

Νέα τραγωδία για την Κύπρο και «βατερλό» για το ΑΚΕΛ είναι η συμφωνία τρόικας και κυπριακής κυβέρνησης με την υπογραφή μνημονίου λεηλασίας, η οποία θα ανακοινωθεί επισήμως εντός της ημεράς.

Η Κύπρος συμφώνησε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης και η συμφωνία θα επιβεβαιωθεί από τους δανειστές αργότερα σήμερα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες το απόγευμα», δήλωσε ο κ. Στεφάνου σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενημερώνει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινωνικούς εταίρους για τους όρους της συμφωνίας.


Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ το πρωί, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει ότι έγινε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να πετύχει ένα υποφερτό μνημόνιο».
Θέσαμε κάποιους στόχους, πρόσθεσε, «και υπό τις περιστάσεις αυτές και τα δεδομένα είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στο μνημόνιο προβλέπεται οικονομική βοήθεια έως 17,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη «Ν», μέχρι 10 δισ. θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, άλλο 1,5 δισ. για κάλυψη των ελλειμμάτων και 6 δισ. ευρώ για αναχρηματοδότηση του χρέους.

ΠΗΓΗ: www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου