Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το βίντεο-κόλαφος που απαγορεύτηκε στο Βερολίνο!

spirospero


Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από την Πορτογαλία τις τελευταίες ώρες, με τους Πορτογάλους να διαμαρτύρονται για τη γερμανική οικονομική πολιτική που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.


Η αλήθεια όμως πονάει τους Γερμανούς και γι' αυτό η προβολή του απαγορεύτηκε στη Γερμανία. Το βίντεο με τίτλο «Ich Bin Ein Berliner» ετοίμασαν δύο Πορτογάλοι ακτιβιστές με στόχο να αποδείξουν στους Βερολινέζους ότι ο λαός τους εν καιρώ μνημονίων δεν είναι τεμπέλης και αξίζει αλληλεγγύη.

Στο βίντεο, που έχει ως τίτλο τη διάσημη ρήση του Κένεντι από το 1963, οι παραγωγοί προσπαθούν με περιγραφικό τρόπο να καταρρίψουν τους μύθους, απόρροια προκαταλήψεων, που ενστερνίζονται αρκετοί Γερμανοί και άλλοι πολίτες της Ευρ'ωπης για την Πορτογαλία. Μάλιστα οι ομοιότητες με τις προκαταλήψεις που ισχύουν και σχετικά με τους Έλληνες είναι εντυπωσιακές.


Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να αποδειχθεί ότι δεν ισχύει ότι δεν δουλεύουν πολύ, δεν πληρώνουν τους φόρους τους, δεν προσπαθούν αρκετά να φτιάξουν την οικονομία τους και ότι κάθονται και κάνουν πάρτι συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου