Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Το δόλωμα Πέτρος Κόκκαλης


Κι έρχεται ο Αλέξης και σου λέει ότι με τους πέντε που θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει την άνοδο της Ακροδεξιάς και θα αλλάξει την Ευρώπη. Πόσο κορόιδο σε περνάει;

του Κώστα Καίσαρη 
Ευρωεκλογές 2019. Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Ολυμπιακός. Η απόλυτη ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Κι εντάξει. Ανέκαθεν οι ευρωεκλογές ήταν light. Η πολιτική έκανε στην άκρη, για να δώσει χώρο σε καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ποδοσφαιριστές κ.λπ. Αυτή τη φορά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ το τερμάτισε. Νο1 target group ο κόσμος του Ολυμπιακού. Στο ευρωψηφοδέλτιο απ’ όλα έχει ο μπαξές. Αχταρμάς.
Από τον Πάνο Λάμπρου που είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης της 17 Νοέμβρη, μέχρι τον πατενταρισμένο αντικομμουνιστή Βλάση Αγτζίδη (ο οποίος περιέγραψε την εισβολή Σαββίδη με το κουμπούρι στο γήπεδο ως «ατυχές συμβάν»). Με κεντρικό αφήγημα τη μάχη κατά της Ακροδεξιάς που απειλεί την Ευρώπη. Στην οποία συστρατεύθηκε και η μέχρι χθες βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ελενα Κουντουρά. Η οποία στο βιογραφικό της, μας ενημερώνει ότι έχει εκλεγεί έξι φορές βουλευτής. Χωρίς όμως να αναφέρει με ποια κόμματα.

Υποκρισία

Τόσο υπερήφανη είναι για το παρελθόν της. Θα πολεμήσει την Ακροδεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουρουμπλή που φωτογραφίζεται αυτάρεσκα με τον σεβασμιότατο, όπως αποκαλούσε στη σχετική ανάρτηση, μητροπολίτη Αμβρόσιο. Αυτόν που είχε υποστηρίξει ότι για τις πλημμύρες και τους νεκρούς στη Μάνδρα φταίει ο άθεος Τσίπρας που προκάλεσε την οργή του Θεού. Από πού κι ώς πού όμως ο Σκουρλέτης να τραβήξει το αφτί του Κουρουμπλή και να τον υποχρεώσει να κατεβάσει το σχετικό post; Τι κακό έκανε ο Κουρουμπλής; Ψήφους ψαρεύει και ψαρεύει από παντού.

Και από τους θρησκευόμενους συμπατριώτες μας. Τι περισσότερο έκανε ο Κουρουμπλής από τον (άθεο) Τσίπρα; Που ενόψει των εκλογών έφτασε μέχρι το Αγιον Ορος και ζήτησε να μείνει μόνος με την εικόνα της Παναγίας; Δικαίωμα στην υποκρισία έχουν όλοι. Και στο φινάλε γιατί να μπορεί ο Τσίπρας να χαριεντίζεται με τον Καμμένο κι όχι ο Κουρουμπλής με τον Αμβρόσιο;

Καλαμπούρι


Τη δουλειά του κοιτάει να κάνει ο καθείς. Γιατί να έχει δικαίωμα ο Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός μέσω του ακροδεξιού Καμμένου και να μην έχει το δικαίωμα να εκλέγει ευρωβουλευτής ο Κουρουμπλής (φωτογραφία πάνω) μέσω της επιρροής του Αμβρόσιου; Οποιος βλέπει διαφορές μεταξύ του μητροπολίτη και του Καμμένου να μας τις πει. Εκτός αν το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ισχύει κι επιτρέπεται μόνο για τον αρχηγό και όχι για τους από κάτω. Και το καλαμπούρι όμως έχει τα όριά του. Μετά την Ελλάδα, ο Αλέξης θέλει να αλλάξει και την Ευρώπη. Σιγά τα δύσκολα. Εξού και το σύνθημα που εξακόντισε από το κλειστό του Γαλατσίου. «Πρώτιστο καθήκον ν’ αλλάξει η Ευρώπη. Και ν’ αλλάξει ριζικά». Και μην έχει κανείς την απορία πώς θα σταματήσει ο Αλέξης τον εφιάλτη της Ακροδεξιάς που απειλεί την Ευρώπη. Εχει τον τρόπο. Διαθέτει την τεχνογνωσία. Και την ευκολία να πετάει κούφια λόγια λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς.

Ακροδεξιά

Στο Ευρωκοινοβούλιο μετέχουν 751 βουλευτές. Από 28 κράτη. Η Ελλάδα έχει 21. Κι έρχεται ο Αλέξης και σου λέει ότι με τους πέντε που θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει την άνοδο της Ακροδεξιάς και θα αλλάξει την Ευρώπη. Πόσο κορόιδο σε περνάει; Κι επειδή κατά τον σύντροφο Σκουρλέτη αυτές οι ευρωεκλογές είναι «ίσως οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ευρώπης», ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Αν το 2014 δέσποζε στο ψηφοδέλτιο ο Μανώλης Γλέζος (φωτογραφία κάτω), αιχμή του δόρατος σήμερα είναι ο Πέτρος Κόκκαλης. Μπορεί να τα μπερδεύει καμιά φορά και να ζητάει την ψήφο των νέων για το Οντάριο και την Ωκεανία, αλλά τη δουλειά που τον βάλανε να κάνει την κάνει μια χαρά. Στόχος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Στόχος, ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του. Να διεμβολίσει μέσω του υιού Κόκκαλη τον κόσμο του Ολυμπιακού. Να επιτίθεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη ένας Ολυμπιακός ή «Ολυμπιακός».

Ντροπή

Κι επειδή καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ανέλαβε να την κάνει ο Πέτρος. Να κατηγορεί για Μπερλουσκονισμό αυτόν με τον οποίο μέχρι χθες συνεργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οταν ο ίδιος κατέρχεται στον πολιτικό στίβο. Μόνο και μόνο επειδή φέρει το όνομα Κόκκαλης. Αυτό αγόρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαι ούτε ο παππούς μου, ούτε ο πατέρας μου. Είμαι ο εαυτός μου» τονίζει ο Πέτρος. Αυτό μπορεί να το πει μόνο όποιος έχει τη δικιά του αυτόνομη πορεία. Οποιος έχει επαγγελματική δραστηριότητα. Οποιος μπορεί να ζήσει με τα λεφτά που βγάζει ο ίδιος. Ποιο είναι το επάγγελμα που ασκεί ο 50χρονος Πέτρος; Εχει κολλήσει ένα ένσημο έστω στις οικογενειακές επιχειρήσεις; Εχει ξυπνήσει μία φορά πρωί για να πάει στο γραφείο; Ισως αυτή να είναι η πλέον σοβαρή δουλειά που έχει αναλάβει ο Πέτρος Κόκκαλης. Να σταθεί απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του πατέρα του.

Αγκίστρι

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι ο πόλεμος κατά του Β. Μαρινάκη τους έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον κόσμο του Ολυμπιακού. Αυτό είναι εμφανές. Κι αυτή ακριβώς τη σκοπιμότητα είχε η κίνηση με τον Πέτρο. Να θολώσουμε τα νερά κι ό,τι ψάρια πιάσουμε. Κι αυτόν ακριβώς τον ρόλο δέχτηκε η οικογένεια Κόκκαλη. Το δόλωμα Πέτρος μπας και τσιμπήσει κανένα ψάρι και καταπιεί το αγκίστρι.

Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου