Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Εμμένει η Ραχήλ Μακρή



Εμμένει στην άποψή της για το εξώφυλλο του Ημερολογίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου η Ελληνίδα πολιτικός Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στον 98.4.

Οι αναρτήσεις της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είχαν προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις καθώς ανέφερε: «να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες».

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Δήμου Ρεθύμνου που σε ανακοίνωση του ανέφερε: «Μόνο λύπη μας προκαλεί η ανοίκεια επίθεσή σας»

«Μας προκάλεσε έκπληξη -μεταξύ άλλων- το περιεχόμενο του σχολιασμού σας περί του λευκώματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης. Η λογική σας προφανώς εδράζεται στην άποψη περί εξάλειψης κάθε μνημείου ή ιστορικής κατάθεσης της παρουσίας κατακτητών στο Ρέθυμνο ή οπουδήποτε αλλού.

Να γκρεμίσουμε, λοιπόν, το Φρούριο της Φορτέτζας, τη Λότζια και τους μιναρέδες, να αποκαθηλώσουμε τις ρωμαϊκές κρήνες και τα τούρκικα σαχνισιά, ως φορείς ραγιαδισμού και μάρτυρες της δουλοπρέπειας μας;

Για μας, αυτά τα μνημεία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των κατακτήσεων που υπέστη ο τόπος μας και των αγώνων των προγόνων μας για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου