Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

analyst



Για εμάς τους Έλληνες δεν υπάρχουν παρά μονό δυο πιθανότητες. Είτε θα παραμείνουμε Έλληνες, είτε θα απορροφηθούμε από τα οικονομικά ισχυρά Ευρωπαϊκά κράτη. Εάν δε κάποιος μπορεί σήμερα να πιστέψει πως η δεύτερη πιθανότητα θα επαληθευτεί, εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την τάση.

Άποψη

– του Γεωργίου Μιχαήλ*
Όλοι γνωρίζουμε πως η οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδας έχει χαθεί. Απόρροια των μνημονίων/δανειακών συμβάσεων και των άστοχων πολιτικών που εφαρμόστηκαν, από τους δανειστές και τις κυβερνήσεις, τα τελευταία 8 χρόνια στη χώρα μας. Δυστυχώς οι στατιστικές,(όπως πολύ σωστά έχει παρουσιαστεί από τον κύριο Βασίλη Βιλιάρδο και την ομάδα του στον Analyst από την αρχή του μνημονίου), το επιβεβαιώνουν. Έτσι, κοντά στα 21 δισεκατομμύρια € υπολογίζεται το έλλειμμα της Ελλάδας από τις εισαγωγές (πίνακας 1). Πάνω από 33 δισεκατομμύρια € χρειάζεται το κράτος (κεντρική κυβέρνηση) κάθε χρόνο για να λειτουργήσει (πίνακας 3). Ενώ εάν προσθέσουμε τις δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις, καθώς και τις στρατιωτικές με τα τοκοχρεολύσια, τότε το ποσό αυτό εκτινάσσεται κοντά στα 56 δισεκατομμύρια €[1].
Όσο δε αφορά το δε δημόσιο χρέος μας[2], αυτό έχει φτάσει κοντά στο 180 % του ΑΕΠ (πίνακας 2), ή 345 δις. €. Ενώ μόνο για τοκοχρεολύσια πληρώνουμε περίπου 6 δις €, ή 10% των δαπανών του προϋπολογισμού μας (πίνακας 3). Ακόμα χειρότερα, 3.4% του ΑΕΠ.[3] Συνάμα, οι δανειστές, δεν μας αφήνουν να δανειζόμαστε από την εσωτερική αγορά παρά μόνο το 15% των αναγκών μας για εξυπηρέτηση χρέους. Ενώ μας έχουν καταδικάσει να παράγουμε δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022 (3.5% του ΑΕΠ) και 2.2% μέχρι το 2060[4]. Το τελευταίο είναι πραγματικά ντροπή.

Πίνακας 1: Ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών
Πίνακας 2: Ελληνικό χρέος προς ΑΕΠ
Πίνακας 3: Δαπάνες κρατικού προϋπολογισμού
Ταυτόχρονα, η αναλογία των στρατιωτικών δαπανών μεταξύ Ελλάδας (πίνακας 4) και Τουρκίας(πίνακας 5) έφτασε κοντά 1 προς 4 (5 δισεκατομμύρια $ για την Ελλάδα έναντι 17 δισεκατομμύρια για την Τουρκία το 2017),από το 1 προς 2 που ήταν για αρκετά χρόνια[5].
Πίνακας 4: Ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες
Πίνακας 5:Τουρκικές στρατιωτικές δαπάνες
Αυτό εξαιτίας των εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, αλλά και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία, με την υποστήριξη της Ρωσίας, στον πόλεμο της Συρίας[6] (Αφρίν και αλλού). Έτσι, αργά αλλά σταθερά μειώνεται η δαπάνη της χώρας μας σε εξοπλισμούς ενώ ακόμα χειρότερα, αλλοιώνεται η διοικητική οργάνωση του στρατού. Ενώ μοναδικός σκοπός των δανειστών μας δεν είναι άλλος από την αποδυνάμωση του[7].
Δυστυχώς, για την απώλεια της οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησίας μας, υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Γιατί επιτρέψαμε να μολυνθούν οι ιερές ηθικές αξίες πάνω στις οποίες έχει στηριχτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια η υπόσταση μας. Την ίδια στιγμή που δεν έχουμε προσαρμοστεί ακόμα στα νέα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομικής και γεωπολιτικής συγκυρίας.
Μας έχουν ξεγελάσει πως πρέπει να μετατραπούμε σε μια πολυπολιτισμική χώρα στα πρότυπα ισχυρών δυτικών χωρών, όπως πχ ο Καναδάς. Χωρίς όμως βιομηχανική παραγωγή και στρατιωτική ισχύ, ούτε συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική και σχέδιο εφαρμογής της. Απλά να γίνουμε μια χώρα, με αντάλλαγμα κάποια ψιχία, η οποία θα παρέχει μόνο υπηρεσίες. Όπως ακριβώς είχαν μετατραπεί όλες οι αποικίες των ισχυρών κρατών της γης.
Αυτό ήταν από την αρχή το σχέδιο των χωρών της ΕΟΚ και έπειτα της ΕΕ. Έπρεπε λοιπόν η Ελλάδα να καταστραφεί, επειδή αποτελούσε πριν την ένταξη της, ένα συμπαγές σύνολο με αξιόλογη για το μέγεθος της βιομηχανία[8] (αν και κατά βάση αντικατάστασης εισαγωγών) και αξιόμαχο στρατό. Ήταν αναγκαίο λοιπόν να μας υποβαθμίσουν, να μας αλλοιώσουν, να μας μολύνουν.Στο τέλος δε, να μας κατακτήσουν ηθικά και ουσιαστικά. Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα; Ως τώρα τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Με τις ευλογίες της «ντόπιας κυβέρνησης» και του «Πρωθυπουργού» της.Ετοιμάζεται δε σχέδιο μελλοντικού διαμελισμού της χώρας, με τις ευλογίες των Αμερικανών και των Ευρωπαίων (δες συμφωνία Πρεσπών).
Τώρα,εάν θέλει κάποιος να ανακαλύψει τον πραγματικό υπεύθυνο της κατάπτωσης μας δεν χρειάζεσαι να κάνει τίποτε άλλο,παρά να σκεφτεί για «το ποιος κερδίζει από αυτήν την υπόθεση». Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Κερδίζουν οι ισχυρές χώρες της ΕΕ. Κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία. Αν δούμε δε, την προέλευση των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων σε υποδομές, και σε λίγο ενέργεια, νερό κλπ, θα διαπιστώσαμε ότι κυρίως κρατικές εταιρείες από την Γερμανία και την Γαλλία πήραν, ή είναι έτοιμες να πάρουν, τη μερίδα του λέοντος της κρατικής περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές.
Δεν υπάρχει άλλος υπεύθυνος για την κατάρρευση της Ελλάδας, εκτός από αυτές τις χώρες. Όσο δε πιο γρήγορα το καταλάβουμε εμείς, αλλά και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες του Νότου (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος) οι οποίες έχουν ανάλογα πληγεί από τον Γερμανογαλλικό άξονα, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθουμε εκεί όπου αξίζει να βρισκόμαστε. Πρέπει να προσαρμοστούμε όμως ανάλογα με τα δεδομένα της νέας εποχής. Τα είχαμε καταφέρει μέχρι το 2008,αλλά μας χτύπησαν ακριβώς εκεί που έπρεπε να μας χτυπήσουν.
Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει ένα συμπαγές σύνολο με βιομηχανία και ισχυρό στρατό. Για να φτάσει όμως ξανά εκεί, χρειάζεται μια νέα πολιτική και οικονομική ιδεολογία, που θα μετατραπεί σε πίστη.Για να αντικαταστήσει το σημερινό«σάπιο κομματικό κατεστημένο». Αυτή δεν είναι άλλη από τον Ελληνικό Φιλελευθερισμό. Μόνο αυτός είναι σε θέση να σταματήσει την διανοητική μας μόλυνση και να μας ενώσει ξανά. Με μοναδικό στόχο να προστατεύσουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο από κάθε τι άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Την πατρίδα μας!!!
Γιατί όσο και εάν προσπαθούν μέσα και έξω από την Ελλάδα να μειώσουν το γόητρο αυτής της ιδέας, δεν θα τα καταφέρουν. Μιας και πάντα η δύναμη της καρδιάς επικρατεί σε οποιοδήποτε τέχνασμα του ανθρώπινου νου. Γιατί η έννοια της πατρίδας αγκαλιάζει και συμπεριλαμβάνει όλους εμάς οι οποίοι αποτελούμε συνέχεια της. Αυτός άλλωστε είναι ο προορισμός μας στη γη.
Δεν είναι ο προορισμός μας να περιμένουμε να ακούσουμε έναν υποτιθέμενο«Πρωθυπουργό» να μας τάζει ότι θα μας επιστρέψει τα ελάχιστα χρήματα από αυτά τα οποία μας παίρνει κάθε μέρα μέσω φόρων και άλλων ληστρικών μέτρων.Τα οποία είναι σίγουρο πως δεν θα επιστρέψει. Ο προορισμός μας είναι να παραδώσουμε μια περήφανη πατρίδα στις επόμενες γενιές,όπως ακριβώς παρέδωσαν σε εμάς οι πρόγονοι μας.
Ο Ελληνικός Φιλελευθερισμός μπορεί και πρέπει να εξελιχτεί στην νέα ιδεολογία των Ελλήνων. Είναι η μοναδική λύση για την βελτίωση της ζωής μας και την επαναφορά της περηφάνιας στις ψυχές μας. Κύρια δε χαρακτηριστικά του θα είναι: (α) ισχυρός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, (β) πλήρης εφαρμογή του Συντάγματος που πρέπει να αλλάξει δομή, έτσι ώστε η πολιτική εξουσία να είναι στην υπηρεσία του λαού και όχι ανεξέλεγκτη όπως είναι τώρα, (γ) μείωση του αριθμού των κομμάτων τα οποία εισέρχονται στη βουλή, (δ) μικρό Υπουργικό Συμβούλιο με μάξιμουμ 10 Υπουργούς (χωρίς κανένα Υφυπουργό) πραγματικούς πατριώτες και τεχνοκράτες, (ε) παιδεία η οποία καλλιεργεί χαρακτήρα και δημιουργικότητα, (ζ) αλλαγή του οικονομικού μοντέλου από κρατικό σε ιδιωτικό (φυσικά με ισχυρούς κανόνες εποπτείας) και (η) επαναφορά της δαπάνης για την άμυνα στο προηγούμενο ποσοστό του ΑΕΠ.
Επίλογος
Για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάζονται πίστη, αγώνας και πάλη. Γιατί τα συμφέροντα του κομματικού κατεστημένου είναι μεγάλα. Ωστόσο, εάν όντως είμαστε Χριστιανοί, πρέπει να παλέψουμε για τους συνανθρώπους και τους συμπατριώτες μας,όπως και όσο μπορούμε. Πάνω στην ιδέα του Ελληνικού Φιλελευθερισμού πρέπει να στηριχτούμε και να κτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής.
Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε καταδικασμένοι με απορρόφηση από άλλους λαούς και αφανισμό. Αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Γιατί κανείς από εμάς δεν το θέλει. Γιατί ο προορισμός και το πεπρωμένο μας είναι πολύ διαφορετικά. Γιατί η Ελλάδα πρέπει πάντα να αποτελεί αξία σεβασμού όλης της γηςΓιατί αυτόν τον σεβασμό και μόνο αξίζουμε όλοι όσοι σε αυτόν τον πλανήτη ονομαζόμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ.
*ΟΓεώργιος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, εκδόσεις Κύπρης, 2017.
[2]https://analyst.gr/2018/09/08/o-dekalogos-tis-lisis-gia-tin-ellada/2/.
[3]https://www.minfin.gr/documents/20182/4681901/%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97+2018.pdf/1036b940-0c1b-4ee0-8d8e-eda0e6062f73.
[5]https://tradingeconomics.com/greece/government-revenues.
[6]https://www.ecfr.eu/article/commentary_three_views_on_turkeys_syria_intervention.
[7]http://www.tovima.gr/2015/04/17/finance/newsweek-aboithitos-o-ellinikos-stratos-logw-elleipsis-kaysimwn/.
[8]https://www.politeianet.gr/books/9789600115727-pitelis-christos-gutenberg-anaptuxiaki-biomichaniki-politiki-sti-sugchroni-ellada-1993-2012-223148.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου