Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πιάσε μια Αφροδίτη!

Το Ποντίκι


του Στάθη
Το λέγαμε για πλάκα (απ’ όταν ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε το ξεπούλημα που συνέχισε ο Τσίπρας) ότι «στο τέλος αυτοί θα πουλήσουν και την Ακρόπολη».
Στην Ελλάδα απ’ ότι φαίνεται δεν πρέπει να κάνεις πλάκα, διότι στο τέλος σου κάνει πλάκα η πραγματικότητα.
Όπως καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι, η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει στο Υπερταμείο την κυριότητακαι τη διαχείριση πλήθους μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.
Φαίνεται ότι τα «μάρμαρα για τα οποία πολεμήσαμε» καθώς έλεγε ο Μακρυγιάννης έγιναν τα μάρμαρα που μπορούμε να πουλήσουμε.
Βεβαίως, ο κ. Σταθάκης αντιλέγει ότι τα μνημεία τα οποία εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο, στην συνέχεια θα εξαιρεθούν και θα επιστραφούν. Τότε, γιατί εκχωρήθηκαν;
Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα. Διότι σε τέτοια ερωτήματα η κυβέρνηση αυτή έχει απαντήσει με τόσα πολλά μνημειώδη ψεύδη που για να εκτεθούν και αυτά ως μνημεία, δεν θα τα χωρούσαν ούτε τοΛούβρο με το Ερμιτάζ μαζί!

Κατόπιν τούτων, πιστεύω ότι ο αγώνας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα πρέπει ναενταθεί. Διότι μόνον αν τα πάρουμε πίσω, θα μπορέσουμε να τα πουλήσουμε κι αυτά
Ευοί - ευάν!
Έπειτα από ενδελεχείς έρευνες επί μιαν εικοσαετία, η στήλη βρήκε επιτέλους τη μία και μοναδική ατράνταχτη απόδειξη της συνέχειας του ελληνικού έθνους ανά τους αιώνες!
Οι χιλιάδες των υπόλοιπων αποδείξεων περισσεύουν, αρκεί η μία, μόνη και μοναδική απόδειξη που έχω την τιμή να σας ανακοινώσω σήμερα, η γαρδούμπα.
Η κάπως βαρβαρική στ’ αυτιά μας ταπεινή αυτή λέξη, που ενθουσιάζει άπαν το ρωμέικο άμα τε και πανελλήνιον, έλκει την καταγωγή της κατευθείαν από το προγονικό, και ελέγετο γαρδούμπιον!
Άδετε οι Ουρανοί ! Γαρδούμπιον έτρωγε ο Αθηναίος στην Αγορά και ο Σπαρτιάτης στα κλεφτά, γαρδούμπιον ο Μεγαλέξαντρος στην Πέλλα και ο Βυζαντινός στα ταβερνάκια του Βοσπόρου, γαρδούμπιον και ο Καραϊσκάκης, γαρδούμπιον και πάσης Ελλάδος. Και στα πέριξ! Να φας τούρκικο γαρδουμπάκι, αρβανίτικο, βουλγάρικο, σέρβικο και να γλείφεις τα δάχτυλά σου…

email: stathispontiki@gmail.com


Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2039 στις 20-9-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου