Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δεν μπορούν να κρυφτούν…

Οlympia

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Τα μηνύματα των τελευταίων μηνών ήταν έντονα ανησυχητικά για εκείνους που παρακολουθούν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο.
Πρώτα είδαμε τον Πρόεδρο της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα να απειλεί με παύση πληρωμών κι απολύσεις κρατικών υπαλλήλων.
Κατόπιν την σκυτάλη αυτής της απειλής την πήρε η Κομισιόν με αποτέλεσμα να λάβει 2,7 δις ευρώ από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα για να μην αναγκαστεί να κάνει στάση πληρωμών. Οι μεγάλοι Τραπεζικοί Οργανισμοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, πως δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν όλα όσα τους χρωστούν τα Κράτη και σπεύδουν να ξεφορτωθούν όπως – όπως ομόλογα που κρίνουν πως είναι επισφαλή. Η ανεργία στις χώρες της Νότιας Ευρώπης καλπάζει και δεν φαίνεται να δημιουργείται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, κάποιο ανάχωμα.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πολλά άλλα στον διεθνή χώρο, στην Ελλάδα παρατηρούνται παράξενες συμπεριφορές που εκθέτουν, όχι μόνο την συγκυβέρνηση, αλλά όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Θα αναφερθούμε σε ένα αρκετά σοβαρό γεγονός, που ακόμα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας (γιατί άραγε;).
Σε διπλωματικές συναντήσεις που συμμετέχει κι η χώρα μας, στην θέση που κάθεται η αντιπροσωπεία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων, τοποθετούσαν οι διοργανωτές την πινακίδα F.Y.R.O.M. Αν σκόπιμα ή από λάθος, τοποθετούσανε πινακίδα που να έγραφε «Μακεδονία», η Ελληνική αντιπροσωπία υπέβαλε διαμαρτυρία και καθότανε στο τραπέζι των συζητήσεων μόνο όταν αλλάζανε την πινακίδα. Αυτή ήταν η εντολή της εκάστοτε κυβέρνησης προς τα μέλη των διπλωματικών αποστολών.

Τους τελευταίους μήνες, σε συναντήσεις διπλωματικών αποστολών που πραγματοποιούνται, στην θέση της αντιπροσωπείας των Σκοπίων η πινακίδα γράφει «Μακεδονία». Τα μέλη των Ελληνικών διπλωματικών αποστολών, έχουν εντολή να μην διαμαρτύρονται! Είναι έτσι κύριε αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και υπουργέ των Εξωτερικών Ευάγγελε Βενιζέλο; Μεγάλες οι αλλαγές που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.
Η Ελλάδα θα δεχθεί και την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια, και το καθεστώς των Τουρκοκυπρίων αλλά και την συνεκμετάλλευση κατά 50 – 50 των πετρελαίων του Αιγαίου με την Τουρκία. Όλα αυτά έχουν κλειδώσει. Οι πολιτικοί ΟΛΩΝ των κομμάτων τα γνωρίζουν αυτά πολύ καλά αλλά σωπαίνουν όπως σωπαίνουν κι όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τους λαμπρούς κι ευσυνείδητους δημοσιογράφους που διαθέτουν.
Κλείνοντας εκφράζω τον φόβο πως η Αμερική μας «δώρισε» στο Ισραήλ με τη σύμφωνη γνώμη των «συμμάχων» μας, των «εταίρων» μας και των Τραπεζικών συμφερόντων κι αν αυτό αληθεύει, ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνισμού έγινε και με τη βούλα ο αφέντης της Ελλάδας. Γι’ αυτό σταδιακά οι κυβερνήσεις, μέσα από την Παιδεία και τον Πολιτισμό, καταστρέφουν σιγά αλλά σταθερά, κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα, που θυμίζει ένδοξες εποχές, σπουδαίους φιλοσόφους, μεγάλους ήρωες.
Γι’ αυτό οι Έλληνες, καλό είναι να νοιάζονται για τη δουλειά τους, για το μεροκάματό τους, αλλά πρωτίστως πρέπει να νοιάζονται για τη χώρα τους, για την Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που καθημερινά την προδίδουμε όλοι με την αφέλειά μας, την αδιαφορία μας, για να μη χάσουμε τα κεκτημένα μας. Οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να κρυφτούν. Τους μαρτυρούν τα γεγονότα, οι εξελίξεις.
Εμείς θα μείνουμε θεατές στο έργο που παίζεται;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου