Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Κλάιν: Δραματικό παράδειγμα της εφαρμογής του «δόγματος του Σοκ» η Ελλάδα

Το Ποντίκι


Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι ακραίο παράδειγμα εφαρμογής του «δόγματος του Σοκ» εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη η γνωστή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν καλώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μετατοπιστεί από τις αριστερές του θέσεις αλλά να παρουσιάσει μία εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου που έδωσε στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Μικρόπολις» σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η χώρα μας αποτελεί ένα «δραματικό παράδειγμα της εφαρμογής του ‘’δόγματος του Σοκ’’», συμπληρώνοντας ότι η «η Θάτσερ ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα».

Ακόμη εξέφρασε την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, αλλά και στην επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική.

Αναφερόμενη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η Ναόμι Κλάιν υποστήριξε
ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων κομμάτων που επέλεξαν να κάνουν στροφή προς το κέντρο.


Η Καναδή δημοσιογράφος που βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στην Ελλάδα, κάνοντας έρευνα -μεταξύ άλλων στις Σκουριές- για το επόμενό της βιβλίο, αλλά και για ντοκιμαντέρ με θέμα την οικολογική κρίση διεθνώς, ισχυρίστηκε ότι αστυνομικούς ελέγχους αντίστοιχους με αυτούς που βίωσε στη Χαλκιδική, τους έχει συναντήσει μόνο στη Γάζα.

Τέλος προέτρεψε τους Έλληνες πολίτες να προσπαθήσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις και πολιτικές και να μην παραδίδονται στο φόβο ότι έξω από το ευρώ υπάρχει μόνο η καταστροφή

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου της Ναόμι Κλάιν ΕΔΩ.


Video streaming by Ustream

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου