Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αλλοιώνουν στοιχεία για να κλείνουν νοσοκομεία

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Από την εφημερίδα 

Tης Βασιλικής Καλυβιώτη

Για χαλκευμένα στοιχεία που αφορούν στην πληρότητα ορισμένων νοσοκομείων του ΕΣΥ κάνουν λόγο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Εκτιμούν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τεχνηέντως μεθοδεύει τα νούμερα και εμφανίζει χαμηλή πληρότητα και επισκεψίμοτητα σε συγκεκριμένες νοσηλευτικές μονάδες ώστε να μπορέσει άμεσα να προχωρήσει στην κατάργησή τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρη Βαρνάβα «Οι χαμηλές πληρότητες προκαλούνται τεχνητά. Είμαστε ενήμεροι ότι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας έχει εντολή να μη διακομίζει περιστατικά στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής ‘Αγία Βαρβάρα’, αλλά να τα κατευθύνει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου “Αττικόν” και στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Την ίδια στιγμή, αποψιλώνουν το ‘Αγία Βαρβάρα’ από προσωπικό προς όφελος του ‘Αττικόν’».



VAMPIREΉδη, οι γιατροί του νοσοκομείου ΄Αττικόν΄ έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο της εφημερίας, ακόμη και μέσα στη νύκτα, καθώς όπως υποστηρίζουν ο όγκος των ασθενών οι οποίοι καταφθάνουν από όλη τη δυτική Αττική ή και τα νησιά του Αιγαίου, μπλοκάρουν το σύστημα με αποτέλεσμα να κατακλύζονται οι διάδρομοι του νοσοκομείου από τα ράντζα. Είναι ενδεικτικό πως μετά από κάθε ημέρα γενικής εφημερίας το ΄Αττικόν΄ έχει να διαχειριστεί πάνω από 100 ασθενείς οι οποίοι δεν βρήκαν κρεβάτι σε θάλαμο και παραμένουν νοσηλευόμενοι στο …φορείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Σταύρος Κουτσιουμπέλης επεσήμανε «απαιτείται σχέδιο για την υγειονομική θωράκιση της Δυτικής Αττικής, καθώς πρόκειται για μία περιοχή η οποία διαθέτει σήμερα λιγοστές κλίνες. Το νοσοκομείο ‘Αγία Βαρβάρα’ διαθέτει πολύ σοβαρό δυναμικό ανάπτυξης, εάν επιθυμούμε ένα σημαντικό νοσηλευτικό ίδρυμα σε εκείνη την περιοχή». Την κατάργηση της αυτοτέλειας του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα” προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος υποστήριξε ότι το νοσοκομείο παρουσιάζει πληρότητα της τάξης μόλις του 22%.

μακρης-σκιτσο-28-12-2010Με αφορμή την αυριανή 24ωρη απεργία στο ΕΣΥ οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν «στο επικίνδυνο», όπως το χαρακτήρισαν εφημεριακό καθεστώς των νοσοκομείων καθώς «τα διαθέσιμα για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ κονδύλια του προϋπολογισμού βαίνουν διαρκώς μειούμενα». Επιπλέον ανέφεραν πως οι ασθενείς βρίσκονται πλέον κυριολεκτικά στον αέρα αφού και ο ΕΟΠΥΥ «έχει αφεθεί στην τύχη του και αποτελεί ένα μόρφωμα στο οποίο όλα τα ασφαλιστικά ταμεία πρόσθεσαν τα ελλείμματά τους». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ, συμμετέχει επίσης στην αυριανή πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη συμπαράστασης στην κινητοποίηση των υγειονομικών.

Με αφορμή την αυριανή απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: “Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, άξιος συνεχιστής του προκατόχου της, χρησιμοποιώντας ανακριβή και παραπλανητικά στοιχεία, καταργεί ουσιαστικά δεκάδες νοσοκομεία, αδιαφορώντας προκλητικά για τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες της χώρας, με τις γεωγραφικές ιδιομορφίες και την ανυπαρξία οργανωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την οποία καλύπτουν τα νοσοκομεία με τη λειτουργία τους, και καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε ελλιπή υγειονομική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου