Σελίδες

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Nα ποιά κυβέρνηση και πότε έδωσε τα κόκκινα δάνεια

Νέα Κρήτη


Σε λογιστικό έλεγχο του χρέους προχωράει η Βουλή αλλά από το 2009 και μετά! Δώρον άδωρον, αφού το χρέος άρχισε να αυξάνει απο τη μεταπολίτευση (1973) και μετά. Στο ανωτέρω γράφημα φαίνεται ότι το χρέος αυξήθηκε υπερβολικά απο το 2001 και μετά. Τα 8 χρόνια που δεν θέλει η Βουλή να ελέγξει κρύβουν το "θησαυρό" ή ένα μεγάλο μέρος απο το "θησαυρό".
Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Πληροφορίες για όλα τα έτη τυπικά θα πρέπει να υπάρχουν και μπορεί κανείς να πάει στον Γεωργίου που είναι ακόμη στη θέση του στην ΕΛΣΤΑΤ και να τα παραλάβει. Αυτό που λείπει είναι οι λεπτομέρειες, το "πώς", το "πού", το "ποιοί" και το "γιατί".  Ήδη, ο κ.Σταθάκης έχει δηλώσει ότι το "επωνείδιστο" χρέος είναι μόνο 5%! Δεν μας είπε όμως απο πότε το μετράει και ούτε πως το ξέρει. Ένας οικονομικός εισαγγελέας θα μπορούσε να τον βοηθήσει να θυμηθεί.
Ένας σωστός λογιστικός έλεγχος του χρέους πρέπει να ξεκινήσει απο τη μεταπολίτευση  (1973) και μετά. Ένας πλήρης έλεγχος δεν μπορεί να κρατήσει πάνω απο 2-3 μήνες. Υποτίθεται ότι τα στοιχεία ακόμη υπάρχουν. Μήπως κάηκαν οι αποδείξεις όταν πήρε φωτιά το υπουργείο Οικονομικών; Ένας οικονομικός εισαγγελέας θα μπορούσε να το εξετάσει.

Ειδικά επι Καραμανλή η Ελλάδα ανέλαβε πολλά χρέη που ξετίναξαν τη χώρα παρέχοντας τεράστια δάνεια στο ιδιωτικό κομμάτι της οικονομίας (δέστε στο γραφικό, πότε και επι ποιάς κυρίως κυβέρνησης δόθηκαν τα περισσότερα δάνεια). 80 δις ευρώ είναι τα κόκκινα δάνεια.
Οι πιθανές ενοχές για τη συσσώρευση του χρέους ακουμπούν όλο το πολιτικό σύστημα αφού χρέος δεν είναι μόνο αυτό που δημιουργήθηκε χάρη στα κόκκινα δάνεια. Η Βουλή προσφέρει προστασία στους ενόχους εντός και εκτός Ελλάδας επιλέγοντας να γίνει λογιστικός έλεγχος μόνο από το 2009 και μετά. Περνούν τον λαό για κρετίνο στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου