Σελίδες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Το «Υπουργείο Οικονομικών» σας Έστειλε Αίτημα Φιλίας και ο «Χρήστης ΣΔΟΕ» σας Ακολούθησε

Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Της Άννας Νίνη
Ένα καινούριο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βρήκαν τα λαγωνικά του Υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να κάνει τη μαύρη οικονομία, άσπρη. Όπωςδιαβάζουμε, πέρα από τους επιτόπιους ελέγχους που θα γίνονται για να διαπιστώνεται αν υπάρχουν κρυφά εισοδήματα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, θα κάνει και ηλεκτρονικό φακέλωμα με ΑΦΜ για κάθε συναλλαγή, συλλέγοντας φωτογραφίες και ντοκουμέντα από τα social media.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από τις κλασικές φωτογραφίες που θα αποδεικνύουν πολυτελή βίο, η ομάδα των stalker που θα παρακολουθεί τα προφίλ 1,8 εκατομμύριο χρηστών θα συλλέγει στοιχεία από το Facebook, το Instagram και το Twitter ώστε να βλέπει ύποπτα έξοδα και να συνεχίζει την έρευνα της περαιτέρω.
Συγκεκριμένα:
Μέσα σε 24 ώρες ο αρμόδιος υπάλληλος του υπ. Οικονομικών θα έχει στοιχεία που θα συνθέτουν πλήρως το προφίλ τού υπό έλεγχο φορολογουμένου και το σημαντικότερο, μέσα από μια προηγμένη ανάλυση κινδύνου (risk analysis) θα βγάζει αποτέλεσμα για το αν το πρόσωπο του οποίου το ΑΦΜ πληκτρολογήθηκε πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και στοιχεία φοροδιαφυγής.
Μάλιστα, ο ελεγκτής δεν θα περιορίζεται στα στοιχεία που θα του βγάζει αυτόματα το σύστημα αλλά θα μπορεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας να εισέλθει στο προφίλ του φορολογουμένου στο Facebook, στο twitter και στο Instagram και να αντλήσει στοιχεία για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να μη φαίνονται στα επίσημα αρχεία που διαθέτει το κράτος. Ακόμη και ο πολυτελής τρόπος διαβίωσης που μπορεί να απεικονίζεται σε διάφορες φωτογραφίες, αν δεν υποστηρίζεται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογουμένου θα αποτελούν στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο και επιβολή προστίμων.
Με λίγα λόγια, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε πως θα πληρώνουμε δημοσίους υπαλλήλους για να σερφάρουν όλη μέρα στο Facebook -Πρωτάκουστο!- και στη συνέχεια να σε καλεί να δώσεις εξηγήσεις για το που στο διάολο βρίσκεις τα λεφτά για οτιδήποτε θεωρήσει ύποπτο.
Μερικά tips για να αποφύγεις τα «Sdoe likes your post»
Αν για παράδειγμα έχεις πάει για κινέζικο και σκέφτεσαι να ανεβάσεις μια σέλφι, φρόντισε να κάνεις ξεκάθαρο ότι δεν βρίσκεσαι στην Κίνα, γιατί μπορεί να κινήσεις υποψίες. Γενικώς, από εδώ και πέρα καλό είναι όταν ανεβάζεις φαγητό να επιλέγεις λιτά πράγματα. Φακές, ρύζι, φασολάκια χωρίς σάλτσες και λάδια γιατί το ελαιόλαδο έχει φτάσει 3 ευρώ το λίτρο και δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες δαπάνες. Σε καμιά περίπτωση μην κάνεις το λάθος να ανεβάσεις καμιά αστακομακαρονάδα, ακόμη και αν είναι η μοναδική που τρως μέσα σε ένα χρόνο.
Φρόντισε επίσης να μην κάνεις check in σε διακοπές και να κρύψεις τις φωτογραφίες σου σε κάποιο μυστικό folder του υπολογιστή σου, ακόμη και αν έχεις δανειστεί χρήματα από τη μάνα σου για να πας κάπου. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό περισσότερο στους αδέκαρους που ενώ πάνε διακοπές με 3 και 60 για κάποιο λόγο επιμένουν στα social να μοιάζουν λεφτάδες και φραγκάτοι.
Οι κοινοποιήσεις παρουσίας καλό είναι να έχουν ένα χαρακτήρα που να υποδηλώνει φτώχεια. Για παράδειγμα μπορείς να «νιώσεις ευλογημένος στην τοποθεσία Άλιμος» και να ποστάρεις φωτογραφία μιας περιπτερόμπυρας. Ακόμα καλύτερα μπορείς να αράζεις στην τοποθεσία «Ακάλυπτος της πολυκατοικίας μου, πίνοντας δηλητηριώδεις χημικές ουσίες», δείχνοντας έτσι πως δεν έχεις χρήματα ούτε για το εισιτήριο.
Εννοείται πως αν δεν είσαι εντάξει στις φορολογικές σου υποχρεώσεις, αν ο εργοδότης σου σε έχει υποχρεώσει για να σε προσλάβει να σε πληρώνει με μαύρα χρήματα στη δουλειά και δέχτηκες, σε καμιά περίπτωση δεν ανεβάζεις ρούχα, παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο αγόρασες- αν και όλοι εσείς που ανεβάζετε τέτοιου είδους φωτογραφίες θα πρέπει να φορολογηθείτε τουλάχιστον με ένα 24% γιατί μας τα πρήζετε. Ιδανικά να προτιμάτε να βγάζετε φωτογραφίες με εκείνο το παλιό φανελάκι που αγαπάτε πολύ και παρά το ότι έχει τρυπήσει το έχετε κάνει πυτζάμα. Όλοι έχουμε ένα τέτοιο. Χρησιμοποιήστε το σοφά για τις επόμενες σέλφι.
Ακόμη βέβαια δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την καινούρια στρατηγική του Υπουργείου Οικονομικών. Καλού κακού, πάντως, συμβουλευτείτε λογιστή πριν από κάθε ανάρτηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου