Σελίδες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κοινωνία Yπό Κατασκευή ΙΙ - Γη & ύδωρ: Η περιβαλλοντική χρεοκοπία στην Ελλάδα των Μνημονίων Δημόσια.ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 | 20:00 στο FLORAL


Γη & ύδωρ: Η περιβαλλοντική χρεοκοπία στην Ελλάδα των Μνημονίων

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 | 20:00 στο FLORAL Μιλούν:
  • Μάκης Ζέρβας (καθηγητής ΕΑΠ)
  • Ευγενία Ουζουνίδου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ)
  • Χρήστος Κορτζίδης (δήμαρχος Ελληνικού )
  • Σταύρος Ιατρού (πρώην Δήμαρχος Κερατέας)
  • Νίκος Πλεύρης (ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Πολυγύρου, Χαλκιδική)
  • Συντονισμός: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος, περιοδικό UNFOLLOW)
Μια υποφωτισμένη πλευρά των ποικίλων επιπτώσεων των Μνημονίων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν οι βάρβαρες πολιτικές του. Σε μια χώρα με υποβαθμισμένη χωροταξική και περιβαλλοντική πολιτική, η επιβολή των μνημονιακών μέτρων έχει δραματικά αποτελέσματα. 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ακούγαμε τις επικοινωνιακές ατάκες του Γιώργου Παπανδρέου περί πράσινης ανάπτυξης και Δανίας του Νότου, για να φτάσουμε σήμερα να υποθηκεύονται μέσω των ιδιωτικοποιήσεων φυσικοί πόροι όπως το νερό ή ο ορυκτός μας πλούτος, να ξεπουλιέται με σκανδαλώδεις παραχωρήσεις γης όπως το δάσος στις Σκουριές της Χαλκιδικής που δόθηκε εν μία νυκτί στους χρυσοθήρες της Εldorado. 


Παράλληλα η έννοια του δημόσιου ανοιχτού χώρου δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση όπως φαίνεται μέσα από τις προθέσεις της πώλησης του παραλιακού μετώπου της Αθήνας. Όλα αυτά οδηγούν να στερηθούμε ένα βασικότατο ανθρώπινο δικαίωμα: την πρόσβαση σε ελεύθερο, ανοιχτό και καθαρό περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, στο όνομα μιας κατάμαυρης ανάπτυξης και της δήθεν εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους ανοίγεται ένα λαμπρό πεδίο business αφού οι φυσικοί πόροι, ο ορυκτός πλούτος, η ίδια η γη πουλιούνται κάτω από την αξία τους, όσο όσο. Έτσι που να φτάσουμε να πούμε «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και περιβαλλοντικά.


Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Τι μας διδάσκουν εμπειρίες χωρών όπως η Βολιβία με τον πόλεμο του νερού; Τι αντιτάσσουμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Πώς μπορεί να συντονιστεί ένας αγώνας ενάντια στις επιδρομές που σχετίζονται με το περιβάλλον; Ποιος κερδίζει από την καταλήστευση των φυσικών μας πόρων; Αυξάνεται το δημόσιο χρέος εξαιτίας αυτής της επιδρομής;

Συνδιοργάνωση:
www.elegr.gr



Με την υποστήριξη:
www.unfollow.gr.com

http://info-war.gr/


Xορηγοί επικοινωνίας:
www.efsyn.gr

www.doctv.gr

www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου