Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Το σχόλιο της Δευτέρας - Ποια είναι η καλύτερη;

taxheaven



Επιμέλεια:
Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής – «ΩΡΙΩΝ Α.Ε.Ο.Ε.Λ».

Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.


 
Η Μόνικα Μπελούτσι είπε Ο ένας, η Ζωή Λάσκαρη έλεγε ο άλλος.

Όχι ρε παιδιά, ποια είναι η καλύτερη  νομική μορφή για μια επιχείρηση εννοώ….

Ατομική και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ούτε απογραφές, ούτε συνεταίρους να τσακώνονται μεταξύ τους, ούτε Πρακτικά, ούτε Δημοσιεύσεις.

Και η Ο.Ε & Ε.Ε καλή είναι, αν θες συνεταίρους, αρκεί να μην ξεπερνάς το 1.500.000 ευρώ τζίρο, γιατί αν είναι να πας σε διπλογραφικά πας σε Ι.Κ.Ε.. .

Η Ι.Κ.Ε , «τα σπάει» , νέα και ωραία, η καλύτερη στην σχέση «τιμής/ποιότητας» . Η «Αυτοκρατορία των Ι.Κ.Ε.»  [ 31/10/2016 Το σχόλιο της Δευτέρας - Η Αυτοκρατορία των «Ι.Κ.Ε.» και άλλες «Προφητείες» ], είχε γράψει ο άλλος. Χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, το κυριότερο… Εξαφανίζονται όλες μπροστά στη χάρη της.

Η Ε.Π.Ε , παρόλο το λίφτινγκ που έκανε πρόσφατα  δεν βλέπεται. Είναι σχεδόν γριά ( γεν. 1955 ) και θέλει και ασφαλιστικές εισφορές.

Η «μεγάλη κυρία» η Α.Ε, άλλαξε εξολοκλήρου. Το καυχώνται όσοι την έχουν. Μόνο αυτή μπαίνει στα Χρηματιστήρια, είναι λίγο ακριβή. Εντάξει όχι τόσο ακριβή όπως παλιά. Άσε, αυτή μέχρι και την «Επιτροπή Ανταγωνισμού», θα σε βάλει να πληρώσεις.

Εντάξει πάντα εξαρτάται από τις ανάγκες σου και την περίπτωση, αλλά όχι και Ε.Π.Ε. Και αν θέλει κάποιος  να την αλλάξει, την αλλάζει εύκολα [ Ν. 2166/1993, Ν. 1297/1972,  και τελευταία το νέο προς ψήφιση Νομοσχέδιο ] , μόνο ατομική σε Ι.Κ.Ε έχει κάποιες δυσκολίες.

Αλλά για να μην ακούτε κουβέντες του «Καφενείου» δείτε την επόμενη ενότητα.

Όσο για τις γυναίκες, που είπατε,  μου άρεσε [ είμαι και κάποιας ηλικίας, βέβαια  ]   και η  Ρίκα Διαλυνά…..  




 [ Σκηνή από την ταινία  «Ένας Βλάκας και Μισός» (1959) – Χρήστος Ευθυμίου, Ρίκα Διαλυνά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος   ]
 ⥢⥤
 1)     Εταιρική πανδαισία – Το «τέταρτο κύμα» των μεταρρυθμίσεων

Βρισκόμαστε στο «τέταρτο κύμα» των μεταρρυθμίσεων [ θα είναι και το τελευταίο ;;; ], της περιόδου 2012-2018.  Τα τρία προηγούμενα : α) Φορολογική μεταρρύθμιση [ 4172/2013  και 4174/2013  .] , β)Μεταρρύθμιση στα « Λογιστικά Πρότυπα » [ 4308/2014  ] και γ) Μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό [ 4387/2016   ]
Η τέταρτη μεταρρύθμιση έχει να κάνει με το « Εταιρικό Δίκαιο » . Καταρχήν δείτε το άρθρο της Λίνας Μοντεσάντου : Επιλογή Νομικής Μορφής Επιχείρησης –12 Συγκριτικοί Πίνακες με 58  σημεία σύγκρισης.
Το 2012 είχαμε : Ν. 4072/2012 − Νέα εταιρική μορφή ( Ι.Κ.Ε )  − Προσωπικές Εταιρείες ( Ο.Ε και Ε.Π.Ε ), το 2018 είχαμε :
  1. 4541/2018 Νόμος 4541/2018 Τροποποίηση του ν. 3190/1955 περί Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης και άλλες διατάξεις  και  
  2. 4548/2018 Νόμος 4548/2018 Αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών (Νέος νόμος περί Ανωνύμων Εταιριών).
Τα κύρια σημεία τα αναλύσαμε σε δύο αντίστοιχα άρθρα :
  1. Οι αλλαγές στις ΕΠΕ (ν. 4541/2018) - 33 θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε
  2. Η νέα νομοθεσία (ν. 4548/2018) για τις Ανώνυμες Εταιρείες - 37 θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε.
► Πολύ ενδιαφέρον και το άρθρο του Νασόπουλου Α. Αντώνη (Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός) : Το ζήτημα της εισφοράς ενεργητικού έναντι τίτλων - Άρθρο 52 ν. 4172/2013.
[ Καλοτάξιδο και το βιβλίο του ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΛΥΣΗ – ΕΡΜΗΝΕΙΑ http://bookstore.prosvasis.com/index.php?route=product/product&product_id=224 ]
Έτοιμο θα είναι και το «εργαλείο» :  Συγχωνεύσεις, μετατροπές και μετασχηματισμοί: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο . Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 25/10/2018.
[  Ο νόμος ρυθμίζει ιδίως τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των μετασχηματισμών. Οι διατάξεις του ν.δ. 1297/1972, του ν. 2166/1993 , του ν. 4172/2013 και άλλων νόμων, ιδίως φορολογικού ή αναπτυξιακού περιεχομένου, οι οποίες αναφέρονται σε μετασχηματισμούς, διατηρούνται σε ισχύ ως προς τις φορολογικές ρυθμίσεις τους και τα παρεχόμενα πλεονεκτήματα ή κίνητρα.]


Η «Νέα Εποχή»  των Εταιρειών αρχίζει . « Τα παλιά εισιτήρια, δεν «περνάνε» στα καινούργια λεωφορεία »………………
 ⥢⥤
 2)     Η «Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών» ( Δ.Ε.Δ)  και το αξιόλογο έργο της.
Πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική παρουσίαση από τους : α) Τίμο Παπαδόπουλο – Διευθυντή της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών και β) Γιώργο Φάκο – Υποδιευθυντή επανεξέτασης Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών. [ Συντονιστής : Γιώργος Χριστόπουλος ]
Παρουσιάστηκε με στατιστικά στοιχεία, το όντως αξιόλογο έργο της  και οι στόχοι της Δ.Ε.Δ, που μεταξύ άλλων ο περιορισμός του αριθμού των φορολογικών υποθέσεων που οδηγούνται στα Δικαστήρια και η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ Φορολογούμενων και Φορολογικών Αρχών  [ « Η εμπιστοσύνη έρχεται με τα πόδια και φεύγει με το άλογο», λένε οι Ολλανδοί και « Δεν Είμαστε Δικαστές ( Δ.Ε.Δ ) »  και  « Δεν Είμαστε ΔΟΥ ( Δ.Ε.Δ ) » , είπε ο Κος Παπαδόπουλος  ]
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ded.aade.gr/kpi//public/archive/1/  : Δείτε όλα τα υποδείγματα, ερωτήσεις-απαντήσεις, στατιστικά κ.λ.π
Επίσης όλες οι αποφάσεις της μπορείτε να δείτε : Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη. http://elib.aade.gr/elib/navigation?type=ded
Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών είναι ειδική αποκεντρωμένη υπηρεσία, υπαγόμενη απευθείας στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α..Δ.Ε.) και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 4174/2013. Με τη σύσταση της Υπηρεσίας αυτής επιδιώχθηκε αρχικά η κατά το δυνατόν αποσυμφόρηση των διοικητικών Δικαστηρίων από υποθέσεις που μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης και μάλιστα στη σύντομη προθεσμία των εκατό είκοσι (120) ημερών από την κατάθεση της ενδικοφανούς προσφυγής.
[ Από τις «Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις» ]
 (1) Μέσα σε ποια προθεσμία μπορώ να ασκήσω ενδικοφανή προσφυγή; Εντός ανατρεπτικής προθεσμίας 30 ημερών που αρχίζει από τη συντέλεση της κοινοποίησης της πράξης ή τη συντέλεση της παράλειψης. Ειδικά για τους κατοίκους εξωτερικού η σχετική προθεσμία ορίζεται σε 60 ημέρες. Η ως άνω προθεσμία αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα από την 1η έως την 31η Αυγούστου.
(2) Από 9/5/2018 είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής μέσω διαδικτύου .
(3)  Κατά της απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή της σιωπηρής απόρριψης της ενδικοφανούς προσφυγής λόγω παρόδου της προθεσμίας προς έκδοση της απόφασης, ο υπόχρεος δύναται να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου. Προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια απευθείας κατά οποιασδήποτε πράξης που εξέδωσε η Φορολογική Διοίκηση και υπόκειται σε ενδικοφανή προσφυγή είναι απαράδεκτη.


[ Σκηνή από την ταινία  «Εκείνο το καλοκαίρι» (1971) – Λάκης Κομνηνός, Έλενα Ναθαναήλ  ]
 ⥢⥤
3)     Φορολογικά Θέματα : Αποφάσεις.

  1. Δημοσιεύθηκαν οι νόμοι 4568/2018 «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις» και 4569/2018 «I) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, II) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις»




  2. Πρόστιμο τροποποιητικής δήλωσης για μεταβολή στοιχείων δευτερεύουσας κατοικίας

 
[ Σκηνή από την ταινία  «Λαός και Κολωνάκι» (1959) – Κώστας Χατζηχρήστος, Ρίκα Διαλυνά  ]
 ⥢⥤
 4)     Εργατικά - Ασφαλιστικά.
  1. [Στο πάνελ παρευρίσκονταν η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Στέλλα Βρακά, ο δικηγόρος, ειδικός σε ασφαλιστικά θέματα κος Δημήτρης Μπούρλος, ενώ την εκπομπή συντόνιζε ο Κωνσταντίνος Γραβιάς.]




  2. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

 ⥢⥤
5)     Αρθρογραφία  


του Κωνσταντίνου Πλατίτσα (Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Επιστημονικός Συνεργάτης της Artion Α.Ε. )



[  Με την εγκυρότητα  του τμήματος  Tax & Outsourcing της Grant Thornton ].
Μεταξύ άλλων :
  • Αλληλέγγυο και εις ολόκληρον ευθύνη με τον εργολάβο υπέχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αναθέτει, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, την εκτέλεση έργου ή τμήματος έργου σε άλλο πρόσωπο (εργολάβο), για την καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών, ασφαλιστικών εισφορών και τυχόν αποζημιώσεων απόλυσης στους εργαζομένους του τελευταίου (άρθρο 9 ν.4554/2018). .. 

  • Από 14.6.2018 διενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5% στις καθαρές αμοιβές από μισθωτή εργασία που καταβάλλονται σε αμειβόμενους με ημερομίσθιο για παροχή υπηρεσιών ορισμένου χρόνου με διάρκεια μικρότερη από ένα έτος. Ομοίως στις καθαρές αμοιβές από μισθωτή εργασία που καταβάλλονται στους ξεναγούς που συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας με τουριστικά γραφεία, μέλη της ένωσης εφοπλιστών επιβατηγών πλοίων ή τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, άμεσα ή με τα πρακτορεία τους στην Ελλάδα, για την πραγματοποίηση τουριστικών προγραμμάτων που εκείνα οργανώνουν. Με την παρακράτηση αυτή δεν επέρχεται εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης των ανωτέρω αμοιβών (άρθρο 60 παρ.4 ν.4172/2013).

  • Αλλοδαποί φορολογικοί κάτοικοι με τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα υποχρεούνται στην υποβολή ετήσιας δήλωσης φόρου εισοδήματος στη χώρα, εφόσον αποκτούν εισόδημα από τόκους. … 

  • Τόκοι που αποκτούν στην Ελλάδα φυσικά πρόσωπα - φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 15%, εκτός και εάν προβλέπεται ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση βάσει της αντίστοιχης Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολόγησης («ΣΑΔΦ»). Για την εφαρμογή του ευνοϊκότερου συντελεστή πρέπει  να προσκομίζεται από τον καταθέτη η προβλεπόμενη Αίτηση για την εφαρμογή της ΣΑΔΦ, η οποία ενσωματώνει πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας και ισχύει για ένας έτος από την έκδοσή της.

  • Τροποποιούνται οι διατάξεις για τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων («Πόθεν Έσχες»)με πρόσφατο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. ….


Ορέστης Σεϊμένης - Αλεξάνδρα Γεράγγελου.  Κυκλοφόρησε και  το νέο τους Βιβλίο «Μεταβιβάσεις Κινητής & Ακίνητης Περιουσίας Με Χαριστική Αιτία» , με πολλά παραδείγματα και εύχρηστο ευρετήριο – Χρησιμότατο– Εύχομαι, να είναι Καλοτάξιδο  https://www.taxheaven.gr/eshop/books.php .

 

 ⥢⥤
6)     Ρυθμίσεις και « Εξωδικαστικός» .

  1. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων του ν. 4469/2017 μετά τις τροποποιήσεις με το ν. 4549/2018 ( Άρθρο της Βασιλική Αθανασάκη, ΔΝ, ADIT, Δικηγόρος-Φορολογική Σύμβουλος, Επιστημονική Συνεργάτης έδρας Jean Monnet στη Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση (ΑΠΘ) )

  2. Ρύθμιση οφειλών: Δυνατότητα υπαγωγής σε νέα ρύθμιση για όσους έχουν απολέσει την αρχική  ..εάν έχει απολεσθεί ρύθμιση του πρώτου άρθρου του Ν. 4152/2013 βεβαιωμένων οφειλών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, τότε υφίσταται η δυνατότητα υπαγωγής αυτών σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής κατά τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4174/2013. Και αντίστροφα, εάν έχει απολεσθεί ρύθμιση του άρθρου 43 του ν. 4174/2013, τότε υφίσταται η δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση της υποπαραγράφου Α2 του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013 για τις ίδιες οφειλές.

  3. Συναφές :
    [Η οδηγία έχει σκοπό να παράσχει πρόσβαση των βιώσιμων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες σε πλαίσια προληπτικής αναδιάρθρωσης, προκειμένου να μπορέσουν να αναδιαρθρωθούν σε πρώιμο στάδιο και να αποφύγουν έτσι την αφερεγγυότητα. Παρέχει επίσης δεύτερη ευκαιρία σε αξιόπιστους πτωχεύσαντες επιχειρηματίες και θεσπίζει μέτρα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αναδιάρθρωσης, αφερεγγυότητας και απαλλαγής. ]
 ⥢⥤

7)  Το «Ξέπλυμα» του Χρήματος .




  1. ΠΟΛ.1189/2018. Κοινοποίηση διατάξεων του Ν.4557/2018 (ΦΕΚ 139/Α/30.07.2018) «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις»

 
 [ Σκηνή από την ταινία  «Κάλπικη Λίρα» (1955) – Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλυα Λιβυκού  ]
 ⥢⥤

8) «Επιτροπή Ελέγχου» Εισηγμένων Εταιρειών και Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο .



 ⥢⥤
 
 [ Σκηνή από την ταινία  «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1967) – Ζωή Λάσκαρη, Φαίδων Γεωργίτσης  ]


9)      Οι προθεσμίες στη ζωή μας...

Μερικές από αυτές :
Συμφωνητικά
έως τις 22.10.2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί η υποβολή των συμφωνητικών που υπογράφηκαν κατά το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2018,
Airbnb
έως τις 22.10.2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί η υποβολή των Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής, για αναχωρήσεις μισθωτών ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Σεπτέμβριο για τις μισθώσεις που έχουν συναφθεί από 31.8.2018 και μετά,
Φορολογικές Δηλώσεις Πυρόπληκτων
έως τις 30.10.2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, για το φορολογικό έτος 2017,
Ετήσιος πίνακας προσωπικού (Ε4)
έως τις 31.10.2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί η υποβολή των ετήσιων πινάκων προσωπικού (Ε4) στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ,
Δείτε αναλυτικά το άρθρο : Ετήσιος πίνακας προσωπικού  Ανδρέας Κ. Σακελλαριάδης Λογιστής – Φοροτέχνης
Αγρότες «Ειδικού » - Επιστροφή Φ.Π.Α
έως τις 31.10.2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί η υποβολή των αιτήσεων επιστροφής Φ.Π.Α. από τους αγρότες του «ειδικού καθεστώτος» για το ημερολογιακό έτος 2017,
Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές
έως τις 31.10.2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί η υποβολή γνωστοποίησης του Ετήσιου Φορολογικού Πιστοποιητικού για το διαχειριστικό έτος 2017,
« Τέλος Πλαστικής σακούλας»
έως τις 31.10.2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί η υποβολή της δήλωσης απόδοσης περιβαλλοντικού τέλους πλαστικών σακουλών μεταφοράς, για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2018,
[ Νέο ] Ειδική Εισφορά Διαδικτύου (2% υπέρ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.)
Έως τις 31.10.2018 (μετά την παράταση που δόθηκε με την ανακοίνωση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. στις 27.9.2018) πρέπει να πραγματοποιηθεί η καταβολή Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (2% υπέρ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) και η υποβολή Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (Α.Κ.Ε.Ε.Δ.) επί των αμοιβών των υπηρεσιών διαφήμισης ή προβολής ή εν γένει προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή διάθεσης υπηρεσιών που τελούνται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου, για την τιμολογημένη δαπάνη του χρονικού διαστήματος από 16.11.2017 έως και 31.8.2018. Στην ίδια ημερομηνία πρέπει να πραγματοποιηθεί και η καταβολή Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου και η υποβολή Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (Α.Κ.Ε.Ε.Δ.) για την τιμολογημένη δαπάνη του μηνός Σεπτεμβρίου 2018.
 ⥢⥤

Η ουσία των πραγμάτων και της ζωής . ( Η ζωή δεν είναι μόνο Νόμοι και Ερμηνευτικές..)
 Πέντε  Χρόνια « Σχόλιο της Δευτέρας » . [ Δείτε το πρώτο (σε νηπιακή μορφή) 14/10/2013 Το σχόλιο της Δευτέρας ]
 Στην κόλαση θα πάνε και οι τέσσερις αρθρογράφοι του « Σχολίου». Αυτό που κάνουμε ( μπλέκουν Νομούς, Χιούμορ, Ποίηση, Τραγούδια, κ.λπ ) ,   δεν προβλέπεται από την Νομοθεσία ή την Νομολογία, γίνεται κατ΄ εξακολούθηση  και τελικά ο εν γένει « τρόπος γραφής » τους, οδηγεί στην διακωμώδηση και στον αποπροσανατολισμό .
 

 Κάτι «άκρες» που έχω στην Κόλαση, μου είπαν ότι μια συνηθισμένη τιμωρία για «αρθρογράφους», είναι να γράφουν τα άρθρα τους, πάνω σε πέτρες ( δηλ. να σκαλίζουν τα γράμματα στην πέτρα ).  Όταν τελειώνει,  το άρθρο έχει γίνει προ ετών ανεπίκαιρο και φυσικά, κανείς δεν το διαβάζει.  …….
 
Καλή Δύναμη και καλή συνέχεια.



Πηγή: Taxheaven © 

Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/42381




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου