Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Τα επιδόματα των πυρόπληκτων και το εμπόριο πόνου


Είναι εντελώς ανήθικο να χρησιμοποιείς τον ανθρώπινο πόνο και την απώλεια ανθρώπων για να κάνεις αντιπολίτευση. Μια υπενθύμιση από το παρελθόν και η ανάγκη για τα αυτονόητα. 

Γράφει ο Σ. Πούλος*

Αντιγράφω με copy/paste από το site του ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του κ. Φώτη Κουβέλη για το επίδομα των πυρόπληκτων στις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2007. Οι δηλώσεις αυτές βρίσκονται εδώ.
Στις καμένες περιοχές, οι οποίες θρηνούν τους ανθρώπους τους και το περιβάλλον, πρέπει άμεσα να σταματήσει το εμπόριο του πόνου με το στήσιμο ψηφοθηρικών προεκλογικών μηχανισμών, καθώς και οι σκηνές ντροπής που παρατηρούνται στα καταστήματα των τραπεζών όπου προσέρχονται οι δικαιούχοι πληγέντες για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ή των δικαιούμενων αποζημιώσεών τους.
Η ενέργεια της κυβέρνησης να αναθέσει τον έλεγχο και τη διασταύρωση των στοιχείων σε όσους προσέρχονται στις τράπεζες για να πάρουν την οικονομική ενίσχυση ή τις αποζημιώσεις, στους υπαλλήλους των τραπεζών, δείχνει το μέγεθος της υπολειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και δεν της εξασφαλίζει άλλοθι για ό,τι συμβαίνει ή θα προκύψει. Οι κάτοικοι και οι πληγείσες περιοχές, για την πραγματική τους αποκατάσταστη, έχουν ανάγκη από τη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου δημόσιου σχεδίου στήριξής τους και ανασυγκρότησης των περιοχών αυτών, που θα εξασφαλίζει:

-Την ομαλή και άμεση παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε όσους πράγματι τη δικαιούνται.
-Την προώθηση ολοκληρωμένων σχεδίων ανοικοδόμησης κατά πληγείσα περιοχή.
-Την παραμονή των πολιτών στον τόπο τους.
-Την ανασυγκρότησή τους αξιοποιώντας δυνάμεις και δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας».
Είναι ηθικό και τίμιο μια κυβέρνηση να στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί τους πολίτες που επλήγησαν από πυρκαγιές, πλημμύρες και οποιαδήποτε άλλη καταστροφή. Αυτό όμως που είναι εντελώς ανήθικο, είναι να χρησιμοποιείς τον ανθρώπινο πόνο και την απώλεια ανθρώπων που χάθηκαν σε τέτοιες καταστροφές, προκειμένου να κάνεις πολιτική και όταν είσαι κυβέρνηση να κάνεις... ακριβώς το ίδιο.
Δηλαδή το... αυτονόητο.

* Ο Σάββας Πούλος είναι Σύμβουλος Στρατηγικής & Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου


euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου