Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Τρομάζουν την κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις και οι αντιδράσεις για το Μακεδονικό

Σε πανικό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης της συγκυβέρνησης αλλά και εξαιτίας των συνεχιζόμενων αντιδράσεων για το Μακεδονικό
Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα αλλά και εξαιτίας των οργισμένων αντιδράσεων των πολιτών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης που μέχρι πρότινος έστρεφαν τα «βέλη» τους κατά του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου για την αλλοπρόσαλλη στάση του στο Μακεδονικό, έρχονται σήμερα να αποδώσουν τα εύσημα στον υπουργό Άμυνας επειδή δεν έριξε την κυβέρνηση όταν η ΝΔ κατέθεσε την πρόταση μομφής. Οι ίδιοι ωστόσο ή κάνουν τα «στραβά μάτια» στις απειλές Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή ή απλά πιστεύουν ότι οι απειλές αυτές είναι «πολιτικά πυροτεχνήματα» του υπουργού Άμυνας για σωθεί το κόμμα του.
Σε αυτό το πλαίσιο, εντύπωση προκάλεσε η σημερινή αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος αφού χαρακτήρισε ομάδες τραμπούκων αλλά και παρακρατικούς θύλακες όσους μετέχουν στα συλλαλητήρια, έφτασε στο σημείο να επαινέσει τη στάση του Π.Καμμένου στη Βουλή. «Ορθώς δεν προκάλεσε θέμα εθνικής ασφάλειας ρίχνοντας την κυβέρνηση, λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που είναι σε εξέλιξη μία προσπάθεια από την κυβέρνηση να αναζητήσει εφεδρείες στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση βεβαίως που χρειαστούν και δεν δούμε μία νέα … κυβίστηση από τον Π.Καμμένο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα δεδομένο επί του θέματος καθώς δεν γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι από τους βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν θετικά στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ο πολιτικός χρόνος είναι αρκετός προκειμένου να προκύψουν νέα δεδομένα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Άλλωστε, δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν στο σενάριο των πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο τονίζοντας ότι πιθανόν να αναγκαστεί ο Αλέξης Τσίπρας – υπό το βάρος των αντιδράσεων των πολιτών – να ζητήσει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού ώστε να μη σηκώσει μόνο το κόμμα του με τις … εφεδρείες που θα εξασφαλίσει, τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία». Οι δημοσκοπήσεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δείχνουν ότι σχεδόν 7 στους 10 πολίτες τη θεωρούν κακή.
Πριν λίγες ημέρες ο Φίλης ζητούσε την παραίτηση Π.Καμμένου
Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ζητούσε την παραίτηση του Πάνου Καμμένου λόγω της στάσης του στο Μακεδονικό.

«Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση», είχε αναφέρει ο κ. Φίλης.
Τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό δημιουργούν «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου
Την ίδια στιγμή, η αγωνία στο Μαξίμου για τα συλλαλητήρια και τις συνεχείς αντιδράσεις των πολιτών για το Μακεδονικό, έχει χτυπήσει «κόκκινο» καθώς κυβερνητικά στελέχη γίνονται σε καθημερινή βάση δέκτες αποδοκιμασιών. Οι αντιδράσεις φτάνουν μέχρι και τον πρωθυπουργό ο οποίος θα μεταβεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία από πολίτες και φορείς έξω από το ξενοδοχείο όπου θα μιλήσει. Σήμερα το απόγευμα, εξάλλου, θα υπάρξει και νέο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Βεργίνα.

Πηγή to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου