Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

«Θα σε πνίξω με το κασκόλ»: Πριν την Αρκούδα, είχε προηγηθεί η Τίγρης


Δεν ήταν ο πρώτος ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει απειλήσει αξιωματούχο αγώνα. Έχει προηγηθεί ο Δ. Μελισσανίδης, ο οποίος όμως αθωώθηκε πανηγυρικά.

του Βασίλη Δεκάρικου
ΔΕΝ ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που απειλήθηκε αξιωματούχος αγώνα. Πριν ορμήσει η Ρωσική Αρκούδα, στο χορτάρι της Τούμπας με το πιστόλι στη ζώνη, είχε ακουστεί ο βρυχηθμός της Τίγρεως στα επίσημα του ΟΑΚΑ: «Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γ@μήσω. Γ@μώ τη συμμορία σας».
ΗΤΑΝ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που απειλούσε τον παρατηρητή διαιτησίας Δ.Κύρκο, στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακού 1-0 στο ΟΑΚΑ. Ήταν πριν δύο περίπου χρόνια στις 13 Φεβρουαρίου 2016 με διαιτητή τον Καλογερόπουλο. Με την ΑΕΚ να κερδίζει 1-0 με σκόρερ τον Βάργκας. Ενώ είχε προηγηθεί απόκρουση του Ρομπέρτο σε πέναλτι του Μπουονανότε και τον Ολυμπιακό να παίζει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Μποτία-Μιλιβόγιεβιτς. Και τον διαιτητή να αναφέρει στο φύλλο αγώνος: «Μετά τη λήξη του αγώνα ο παρατηρητής διαιτησίας Κύρκος Δημήτριος μας δήλωσε ότι “Στο 30′ του αγώνα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά ο κ. Μελισσανίδης Δημήτριος ρωτώντας τον σε έντονο ύφος -αρχίδι τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα ρε ξεφτιλισμένε; Καλά τα γράφει ο Δουκάκος ότι είσαι κολλητός του Βασσάρα και παίζεις συνέχεια. Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γαμήσω. Γαμώ την συμμορία σας- Μετά το τέλος του ημιχρόνου κινήθηκε πάλι ο ίδιος προς το μέρος του και τον απείλησε λέγοντας του: “Θα σε τινάξω στον αέρα, ξέρω που μένεις και τι κάνεις, είσαι μέλος της συμμορίας”».

ΜΕ τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ να καλείται σε απολογία, τόσο από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, όσο κι από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Με το άρθρο, για «απειλή σε αξιωματούχο», που προβλέπει μέχρι και ποινή υποβιβασμού. Αλλά να αθωώνεται κι από τις δύο πανηγυρικά. Το φύλλο αγώνος κατάντησε κουρελόχαρτο κι ο παρατηρητής διαιτησίας κρίθηκε αναξιόπιστος.
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, από τα λόγια (που δεν επιβεβαιώθηκαν) περάσαμε στις πράξεις και στον οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη. Τραγική ειρωνεία. Είναι το παιχνίδι που αμέσως μετά τη λήξη του, ο Μελισσανίδης είχε κάνει την ιστορική δήλωση: «Όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο πραγματικά, θα παλέψουμε να φύγουν αυτές οι γκρανκάσες». Αναφερόμενος στον τότε, σύμμαχό του, Ιβάν Σαββίδη. Κι όλος ο κόσμος βλέπει, πόσο το αγαπάνε το ποδόσφαιρο και πως συμπεριφέρονται. Επί της ουσίας, ωστόσο, έχουμε δεδικασμένο. Όχι μόνο περίπτωση του Ίβιτς. Έχουμε και στην περίπτωση απειλών κατά αξιωματούχου αγώνα, καταγεγραμμένων μάλιστα στο φύλλο αγώνος. Η ετυμηγορία των ανεξάρτητων και αδέκαστων δικαστών; Αθώος ο κατηγορούμενος!
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, γιατί να τιμωρηθούν ο Ιβάν και ο ΠΑΟΚ; Είδε κανένας αν το πιστόλι, ήταν αληθινό; Άνετα ο Σαββίδης μπορεί να υποστηρίξει ότι ήταν ψεύτικο. Αποκριάτικο. Αν Ιβάν έβγαζε το πιστόλι από τη θήκη κι έριχνε και μία στο χορτάρι προς το μέρος του Ποντίκη, να χοροπηδάει σαν κατσίκι, άλλαζε το πράμα. Και γιατί όχι, αφού η απειλή προς αξιωματούχο αγώνα δεν επιφέρει καμία συνέπεια; Αν του φύτευε καμία σφαίρα στο δόξα πατρί αυτό πράγματι θα είχε συνέπειες. Αν και βάση πάντα, της ως τώρα νομολογίας τουλάχιστον, ποτέ δεν ξέρεις…

to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου