Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Μια ρισκαδόρικη προεκλογική εκστρατεία


του Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη
Ενώ όλοι μας, κατ’ ανάγκην, στρέφουμε το παροδικό ενδιαφέρον μας, την ενόχλησή μας, την περίεργειά μας ή την οργή μας, ή και τον θαυμασμό μας (ο καθένας με τα χούγια του!) στα όσα ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας στην σκηνή της Βουλής ή στο σκηνικό των Μέσων Ενημέρωσης, στην ουσία εκείνο που ξετυλίγεται - ήδη - είναι μια παράξενη, έντονη, ρισκαδόρικη εντέλει προεκλογική εκστρατεία.
Ξαναδείτε και αναλογιστείτε: Έχουμε το αληθινό σήριαλ του Noor 1, με τους 2,1 τόνους ηρωϊνη του (μετά από κάρφωμα της DIA, με το διεθνές κύκλωμα δίωξης ναρκωτικών να αδημονεί για το πόσο λίγα έχουν γίνει για διαλεύκανση επί τους ουσίας) με τους θανάτους μαρτύρων ή εμπλεκομένων, με Πάνο Καμμένο και Βαγγέλη Μαρινάκη “στην στροφή”, με τηλεφωνικές επικοινωνίες που αρχίζουν να θυμίζουν τον παλιό καλό καιρό που στέλναμε να φέρουν την τελευτάια συγκομιδή κασετών από την Ομόνοια,  με την ευγενική προσφορά Μαυρίκη - Γρυλλάκη. 
Έχουμε τώρα την επανεμφάνιση του Plan B ή Plan X ή Σχεδίου παράλληλου νομίσματος Βαρουφάκη, την κατάθεση - στην Ιταλική Βουλή, με μετάκληση απο το M5S/Κίνημα των 5 αστέρων του Beppe Grillo, που μάλλον βυθίζεται αλλά δεν παύει να θέλει να κάνει θόρυβο - του και συμβούλου της σημερινής Κυβέρνησης Glen Kim για το πώς θα χτιζόταν το “παράλληλο σύστημα πληρωμών” με κουπόνια που θα έπειθαν και τον 8χρονο γιο του Κim ότι, “μυρίζουν σαν ευρώ, μοιάζουν σαν ευρώ”, για δημιουργία ρευστότητας μέσα απο την μερική πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων κοκ. Παρευθύς αναπήδησε σητν δημόσια σκηνή ο Γιάνης - με ένα “ν” - Βαρουφάκης ζητώντας ο ίδιος Εξεταστική, ή και Ειδικό Δικαστήριο, να προσέλθει καβάλα σε άσπρο άτι ως νέος ΑηΓιώργης να λάμψει το φως. 

Ό,τι που έκλεισε - άδοξα, αναμενόμενα - η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ πορεύεται τον δρόμο της η Εξεταστική για την Υγεία, το φάρμακο, την Novartis, το Ντυνάν (εδώ ο κόμπος είναι πιο πολύπλοκος), και έχουμε την ανακίνηση ζητήματος για ξανάνοιγμα των “παλιών” εξοπλιστικών απο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο - νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοισύνης, αλλά πρώην Διευθυντή της ΕΥΠ και ακόμη νωρίτερα κορυφαίο εισαγγελικό λειτουργό: man for all seasons - με ευρύτατες βολές για το τότε πολιτικό σύστημα που “καθάρθηκε” με το κρέμασμα Άκη Τσοχατζόπουλου στα τσιγκέλια.
Βάλτε στο μείγμα “κάτι απο Πολάκη” , μην παραλείψετε την άλλης τάξεως βαρύτητα των διαξιφισμών στην Βουλή για την “μήτρα της τρομοκρατίας” και έχετε τι; Πιστεύουμε ότι εκείνο μπροστά στο οποιο βρισκόμαστε είναι το σκηνικό - ήδη - της προεκλογικής εκστρατείας, που βασικό της στοιχείο δεν είναι το πότε θα γίνουν οι εκλογές ή/και με ουσιαστική πρωτοβουλία τίνος ή/και με ποιες δημοσκοπήσεις πιο πρόσφατες. Αλλά… πόσο βαριά και ρισκαδόρικα λασπωμένη θα αποβεί. Αποβαίνει ήδη, για να είμαστε ειλικρινείς.
kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου