Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ-Βαρουφάκης: Έφυγα όταν μεταλλάχτηκε η κυβέρνηση

Νέα Κρήτη


Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην εκπομπή Αντιθέσεις και το Γιώργο Σαχίνη, για τη θητεία του στο υπουργείο, για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στα capital controls, για το δημοψήφισμα, την παραίτηση του, για τις διαπραγματεύσεις, αλλά και για το πανευρωπαϊκό κίνημα DIEM25, του οποίου είναι συνιδρυτής.
Το καλοκαίρι του 2015 είχαμε την ευκαιρία της απόδρασης από την κρίση, αλλά τη χάσαμε, δήλωσε ο πρώην τσάρος της οικονομίας στην κρήτη τιβί.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι παραιτήθηκε τη στιγμή που έγινε η μετάλλαξη και αυτής της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι η λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η εθνική συμφιλίωση.
Αυτή τη στιγμή συντελείται στην Ελλάδα μια αφαίμαξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο της χώρας, με χιλιάδες νέους να μεταναστεύουν, κάτι το οποίο θα λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο μέλλον, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Υπάρχει αλληλοεκτίμηση με το Β. Σόιμπλε, παρόλο που διαφωνώ με το "δυστροπικό" όραμά του, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στην ΚΡΗΤΗ TV. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο διακαή πόθο του Γερμανού υπουργού οικονομικών να δει την Τρόικα στο Παρίσι.
Η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, σε αντίθεση με την Κίνα που αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τη χώρα, είπε ο πρώην υπουργός οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις χαρακτηρίζοντας τις κάποιες καλές και κάποιες τραγικές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και στην COSCO.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου