Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Το σχόλιο της Δευτέρας - Οι αποδείξεις, οι κατ επάγγελμα αγρότες και η αναδρομικότητα των νόμων

taxheaven


Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven


Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. 
Μια δύσκολη εβδομάδα για πολλούς ήταν αυτή που πέρασε, καθώς η Αριάδνη πέρασε και δυστυχώς "ακούμπησε" τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος. Δεν ακούμπησε όμως διόλου το υπ. Οικονομικών και την Α.Α.Δ.Ε., οι οποίες όπως θα δείτε παρακάτω συνέχισαν απτόητες την παραγωγή εγκυκλίων/αποφάσεων.
Το θέμα των αποδείξεων οι οποίες απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολογήτου ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησε την επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα. Το σχετικό δελτίου τύπου του υπ. Οικονομικών περιέχει ολόκληρο το σώμα της εγκυκλίου η οποία θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες. Το χτίσιμο του αφορολόγητου γίνεται πλέον πιο εύκολο αφού είναι ελάχιστες οι αποδείξεις που δεν θα συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή.. Δείτε στο σχετικό άρθρο του κόμβου τον αναλυτικό κατάλογο ανά κωδικό ΕΛ.ΣΤΑΤ με τις αποδείξεις που συμβάλλουν στο χτίσιμο, αλλά και τις λοιπές λεπτομέρειες σχετικά με τις απαλλαγές.
Τονίζω ότι οι απαλλαγές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
α) απαλλαγή από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, αλλά με υποχρέωση συλλογής αποδείξεων σε φυσική μορφή.
β) απαλλαγή από την υποχρέωση γενικά της συλλογής αποδείξεων.
Θυμίζω επίσης ότι για το φορολογικό έτος 2016 όλοι οι φορολογούμενοι ανήκουν στην β περίπτωση αφού δεν υπάρχει υποχρέωση για την συλλογή αποδείξεων όπως άλλωστε έγινε και το 2015.
Χρηστική πληροφορία: Για όσους αναρωτιούνται πως θα βρίσκει και θα αθροίζει η Α.Α.Δ.Ε. κάθε χρόνο τις αποδείξεις έτσι ώστε να συγκρίνει το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να συγκεντρώνει κάθε φορολογούμενος για να διατηρεί την έκπτωση φόρου, η απάντηση είναι απλή. Δεν θα υπάρχει κάποια ειδική εφαρμογή, τα στοιχεία που θα δίνουν οι τράπεζες κάθε χρόνο στην Α.Α.Δ.Ε. έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες τις οποίες θα επεξεργάζεται η εφαρμογή των δηλώσεων Ε1 κατά τη στιγμή της εκκαθάρισης.

Πίσω από τις λέξεις: Γράφοντας τις παραπάνω αράδες σκέφτηκα ότι ίσως η είδηση δεν βρίσκεται στην ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών. Ούτε καν στον νόμο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Οι τράπεζες εκτός από το χρήμα που το μαζεύουν συστηματικά με την "βοήθεια" κάποιων, θα γνωρίζουν πλέον και πολλές από τις συνήθειές μας. Σχήμα οξύμωρο, ελεύθεροι θα είναι μόνο οι φυλακισμένοι. Σε ό,τι αφορά τώρα στην συγκέντρωση του χρήματος στις τράπεζες με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί μην ανησυχείτε, τα μετρητά δεν «κουρεύονται» άμεσα, ειδικά όταν δεν ξέρεις ποιος τα έχει...




Ένα σημαντικό θέμα επίσης που μας απασχόλησε ήταν η δημοσιοποίηση της απόφασης της Α.Α.Δ.Ε., με την οποία δίνονται διευκρινήσεις για την ιδιότητα του κατ' επάγγελμα αγρότη [ Η απόφαση : ΔΕΑΦ 1000637 ΕΞ 2017 Παροχή διευκρινίσεων για την ιδιότητα του κατ επάγγελμα αγρότη σύμφωνα με την περ. 1 του άρθ.65 του ν.4389/2016 (Φ.Ε.Κ. 94 Α')
Ο κόμβος στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει το τοπίο παραθέτει το αρχικό σχέδιο της εγκυκλίου πριν τροποποιηθεί και δημοσιοποιηθεί ως άνω.








Για να σοβαρευτούμε λίγο. Τα πράγματα είναι απλά. Η βούληση του υπουργείου οικονομικών έτσι όπως εκφράστηκε ατυχώς μέσω της συγκεκριμένης απόφασης είναι να εντάσσονται στην έννοια του κατ΄επάγγελμα αγρότη (σε ό,τι αφορά στην φορολογία εισοδήματος) όλες οι υφιστάμενες ομάδες αγροτών σε ό,τι αφορά το κριτήριο της τήρησης βιβλίων. Άρα και οι αγρότες του ειδικού και του κανονικού καθεστώτος. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε μετά από επικοινωνία με το υπ. Οικονομικών μόλις δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση.  Επίσης θεωρώ (άποψη μου) ότι δεν προκύπτει υποχρέωση βιβλίων από τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος έτσι ώστε να ενταχθούν στις διατάξεις του κατ επαγγέλματος αγρότη. Δεν μπορεί μια εγκύκλιος να αποφασίσει διαφορετικά από τον νόμο (άρθρο 39 ΕΛΠ).


⥢⥤

Θέματα που πρέπει να γνωρίζετε


 
⥢⥤


Περιουσιολόγιο και άλλα θέματα των μόνιμων αντιγραφέων
Ο κόμβος δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα την απόφαση του υπ. Οικονομίας και ανάπτυξης σχετικά με την ένταξη της Πράξης «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ (e-Periousiologio)» με Κωδικό ΟΠΣ 5001428 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020». [Δείτε την σχετική απόφαση εδώ]
Τη συγκεκριμένη απόφαση την είχαμε εντοπίσει εδώ και καιρό στην ΔΙΑΓΕΙΑ, όμως αποφασίσαμε λόγω της πληθώρας άλλων σημαντικότερων  αποφάσεων να τη δημοσιεύσουμε την περασμένη Παρασκευή. Το τι ακολούθησε φυσικά δεν το περιμέναμε. Όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ο έντυπος τύπος για μια ακόμη φορά ανακάλυψαν ότι έρχεται το περιουσιολόγιο και γέμισαν τα πρωτοσέλιδα με τους γνωστούς πλέον τίτλους. Ακολούθησαν φυσικά και ορισμένες ιστοσελίδες που ασχολούνται με φορολογικά θέματα, που φυσικά δεν κάνουν τίποτε άλλο από το αναπαράγουν ειδήσεις άλλων. Στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή δεν αναφέρει τίποτα νεώτερο από αυτά που ήδη γνωρίζουμε για το περιουσιολόγιο και είναι καθαρά οργανωτικού χαρακτήρα.
Κλείνω την αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα με κάτι που δεν αφορά τη συγκεκριμένη απόφαση, ούτε τις αναφορές από τα ΜΜΕ, αλλά εν γένει τη συμπεριφορά ορισμένων φορολογικών ιστότοπων, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να καπηλεύονται τη δουλειά  του κόμβου. Παρά το γεγονός ότι αντιγράφουν καθημερινά τα πάντα (ακόμη και τα πρωτοποριακά εργαλεία που παρείχε πρώτος εδώ και χρόνια ο κόμβος), εντούτοις, σαν να μην έφτανε αυτό έχουν και από πάνω το θράσος να συκοφαντούν και να προσπαθούν να υποβιβάζουν μονίμως τις προσπάθειες του κόμβου για την αρτιότερη ενημέρωση των συναδέλφων.
Ας ενημερώσουμε λοιπόν όλους αυτούς για τα κάτωθι:
«Ο κόμβος ενημερώνει τους αναγνώστες του —οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω είναι σχεδόν το σύνολο των λογιστών στην Ελλάδα και όχι μόνο— για τις επικείμενες αλλαγές στην νομοθεσία αναλύοντάς τες με επιστημονικό τρόπο, ενώ μετά την ψήφιση των διατάξεων προχωράει αναλύοντας όλες τις αλλαγές, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα ειδικά εγχειρίδια (με παράθεση παραδειγμάτων ώστε να είναι κατανοητές οι αλλαγές) όποτε κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για την αρτιότερη ενημέρωση των συναδέλφων. Σχετικά με άλλους φορολογικούς ιστότοπους  οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ερμηνεύουν την νομοθεσία ενώ για ευαίσθητα φορολογικά θέματα ενημερώνουν το κοινό τους μέσω ειδησιογραφικών πρακτορείων, έχουμε να επισημάνουμε επίσης δύο επιπλέον πράγματα.

-Η ερμηνεία της νομοθεσίας δεν γίνεται παραθέτοντας αυτούσια την αιτιολογική έκθεση και παραπέμποντας σε βιβλιογραφία η οποία όπως έχει αποδειχθεί βρίθει λαθών.
-Η ερμηνεία της νομολογίας οφείλει να είναι υπογεγραμμένη και υπεύθυνη, δομημένη, επακριβώς κωδικοποιημένη, και όχι αντιγραμμένη.
Σχετικά με την ταχύτητα με την οποία δημοσιεύει ο κόμβος τα διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, τις αναλύσεις, τις επισημάνσεις, αλλά και τις εγκυκλίους των υπουργείων, υπενθυμίζουμε σε εκείνους που το μόνο που ξέρουν είναι να βάζουν το όνομά τους κάτω από άρθρα συγγενών τους τη γνωστή παροιμία: "Όσα δεν φτάνει η αλεπού..."
Τονίζουμε επίσης στους γνωστούς αντιγραφείς ότι η παρακολούθηση των δημοσιεύσεων μας συστηματικά και σε ωριαία βάση μέσω ειδικών ιστοσελίδων που ελέγχουν ό,τι δημοσιεύεται στον κόμβο και ειδοποιούν τους αντιγραφείς έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μας αντιγράφουν, έχει γίνει πλέον αντιληπτή και ουσιαστικά αποδεικνύει περίτρανα τη γύμνια τους, αλλά και την έλλειψη δημιουργικότητας, έμπνευσης, κ.λπ. Βέβαια, αυτό είναι αναμενόμενο αφού όπως λέει κι ένας φίλος "Όταν αντιγράφεις μονίμως, στο τέλος θα εξαρτάσαι απ΄τις ιδέες των άλλων". 
Και μια τελευταία πρόταση. Όσοι και όσες χρησιμοποιούν άρθρα και ειδήσεις που αποκλειστικά δημοσιεύονται στο κόμβο για να συνθέσουν τις δικές τους ανασκοπήσεις, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι η παραβίαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι αδίκημα. Το κλέψιμο πολλοί αγάπησαν, τον κλέφτη όμως κανείς, και από ένα σημείο και μετά θα αρχίσουμε να μιλάμε με ονόματα...»

⥢⥤


Επισημάνσεις εβδομάδος

⥢⥤

Τα Briefing της  εβδομάδας

⥢⥤


Σημαντικές φορολογικές αποφάσεις περασμένης εβδομάδος
ΔΕΑΦ Β 1004699 ΕΞ 2017 Σχετικά με τη διενέργεια παρακράτησης φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 64 του ν. 4172/2013, επί του ποσού που καταβάλλεται από Δήμο για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος
Η Α.Α.Δ.Ε. απαντάει, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο έγγραφο, ότι οι αμοιβές που καταβάλλει ο Δήμος και αφορούν στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας απαλλάσσονται από την παρακράτηση φόρου, με βάση τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 64 του ν. 4172/2013 κατά ρητή διατύπωση του νόμου.

ΔΕΑΦ Β 1004691 ΕΞ 2017 Φορολογική μεταχείριση της προμήθειας που καταβάλλει ημεδαπή οικοδομική εταιρεία σε αλλοδαπή εταιρεία με έδρα την Κύπρο.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η Α.Α.Δ.Ε. απαντώντας σε σχετική αίτηση ενδιαφερόμενου, αναφορικά με την προμήθεια που καταβάλλει ημεδαπή οικοδομική εταιρεία σε αλλοδαπή εταιρεία με έδρα την Κύπρο, σχετικά με την έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα της οικοδομικής εταιρείας «….» της προμήθειας που καταβάλει σε κυπριακή εταιρεία για υπηρεσίες μεσιτείας κατά την εύρεση πελατών, επιλύεται με την ΠΟΛ.1197/22.12.2016 εγκύκλιο, υπό την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 23 του άρθρου 72 του ν.4172/2013 αναφορικά με τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος των οικοδομικών επιχειρήσεων.

Περαιτέρω, σχετικά με τη διενέργεια παρακράτησης φόρου στην αμοιβή προμήθειας που καταβάλλετε στην κυπριακή εταιρεία, οι υπηρεσίες μεσιτείας δεν εμπίπτουν στην έννοια των τεχνικών υπηρεσιών, υπηρεσιών διοίκησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών με βάση τα αναφερόμενα στην ΠΟΛ.1120/25.4.2014 εγκύκλιο και ως εκ τούτου δεν νοείται η διενέργεια παρακράτησης επί αυτών.
 
ΔΕΑΦ 1004570 ΕΞ 2017 Χαρακτηρισμός εισοδήματος από την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης κυλικείων, σε κτίρια που στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες
Υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ανωτέρω εγκύκλιο (και προβλέπονται από υφιστάμενες διατάξεις νόμων) ,δηλαδή για λόγους γήρατος ή σε περίπτωση αναπηρίας του δικαιούχου σε ποσοστό 67% και άνω, ο δικαιούχος δύναται να παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης σε τρίτο πρόσωπο, έναντι ανταλλάγματος.
Σε αυτή την περίπτωση, το φυσικό πρόσωπο - δικαιούχος που εισπράττει το αντάλλαγμα, όταν δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα σχετική με τα δικαιώματα, αποκτά εισόδημα από δικαίωμα του άρθρου 38 του ΚΦΕ, καθόσον πρόκειται για εισόδημα που αποκτάται ως αντάλλαγμα για την εκμίσθωση της άδειας λειτουργίας κυλικείου, και συνεπώς φορολογείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 40 του ίδιου νόμου.
ΠΟΛ.1003/2017 Φορολογική μεταχείριση επιστρεφόμενου κεφαλαίου εταιρείας
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, αν κατά την συμμετοχή στο κεφάλαιο της πρώτης εταιρείας το φυσικό πρόσωπο δεν υποχρεούταν από τις διατάξεις στην κάλυψη τεκμηρίου, τότε το ποσό που λαμβάνει αυτούσιο από τη μείωση του κεφαλαίου δεν θεωρείται εισόδημα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη τεκμηρίου. Εξάλλου, δεν αναγράφεται στη δήλωση φόρου εισοδήματος (Ε1).
Αν όμως η συμμετοχή στην πρώτη εταιρεία αποτελούσε τεκμήριο (από 1.1.2014 και μετά), τότε το ποσό του επιστρεφόμενου κεφαλαίου αποτελεί ποσό που προέρχεται από διάθεση περιουσιακού στοιχείου, αναγράφεται στους κωδικούς 781-782 του πίνακα 6 του Ε1 και καλύπτει τυχόν νέα επένδυση (συμμετοχή στο κεφάλαιο εταιρείας κ.λπ.). Στα επιστρεφόμενα ποσά κεφαλαίου δεν επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης.
Τα προηγούμενα ως θέματα πραγματικά, υπόκεινται στον έλεγχο της φορολογικής διοίκησης, καθόσον σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτούσια μείωση κεφαλαίου, αλλά μεταβίβαση συμμετοχής σε εταιρεία, η τυχόν υπεραξία που θα προκύψει, αποτελεί εισόδημα που θα φορολογηθεί με τις ανάλογες διατάξεις Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (άρθρο 42 ν.4172/2013).
ΠΟΛ.1004/2017 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 102 του ν. 4446/2016 (Α' 240)
Οι εξαιρέσεις των περιπτώσεων α', β' και γ' της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν.3091/.2002 ισχύουν ακόμα και όταν τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν τις μετοχές, μερίδια ή μερίδες ανωνύμων εταιρειών, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών δεν είχαν αποκτήσει αριθμό φορολογικού μητρώου στην Ελλάδα μέχρι τον χρόνο φορολογίας, με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο. Για τη χορήγηση της εξαίρεσης επιβάλλεται το πρόστιμο της περίπτωσης ε' της παραγράφου 2 του άρθρου 54 του ν. 4174/2013, δηλαδή 2.500 ευρώ, για κάθε έτος καθυστέρησης απόκτησης αριθμού φορολογικού μητρώου.
ΠΟΛ.1203/2016 Διαδικασία απαλλαγής από το φόρο προστιθεμένης αξίας κατά την παράδοση αγαθών προς εξαγωγή
Με την απόφαση αυτή καθορίζονται οι διαδικασίες για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ:
α) Των παραδόσεων αγαθών που ενεργούνται από υποκείμενο στο ΦΠΑ πωλητή-εξαγωγέα στο εσωτερικό της χώρας σε αγοραστή εγκατεστημένο εκτός Ε.Ε.
β) Των παραδόσεων αγαθών προς εξαγωγή από πρόσωπο εγκατεστημένο εκτός Ε.Ε.

Επίσης καταργείται η ΠΟΛ.1024/21.1.1993 Α.Υ.Ο.  ενώ υπενθυμίζεται ότι για λιανικές πωλήσεις αγαθών σε ταξιδιώτες, τα οποία μεταφέρονται στις προσωπικές τους αποσκευές, εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από την ΑΥΟ ΠΟΛ.1338/30.12.1996 διαδικασία απαλλαγής.
 
ΠΟΛ.1199/2016 Τύπος και περιεχόμενο της «Δήλωσης Αποθεμάτων Μετάταξης» - Έντυπο 012 - Φ.Π.Α.
Το έντυπο ισχύει για δηλώσεις αποθεμάτων μετάταξης που υποβάλλονται από το φορολογικό έτος 2017 και εφεξής, ακόμα και αν αφορούν σε πράξεις προηγούμενων φορολογικών ετών

⥢⥤




 
Ασφαλιστικό αποφάσεις

50763/1047/ 2016 Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 12 του ν. 4356/2015 (Α΄ 181) «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις» σε θέματα εργασίας
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για την ενιαία αντιμετώπιση, ερμηνεία και εφαρμογή των θεμάτων που ανακύπτουν και σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 12 του ν. 4356/2015, γίνεται γνωστό ότι εξομοιώνονται πλήρως οι αντισυμβαλλόμενοι στο σύμφωνο συμβίωσης του Ν. 4356/15 με τους εγγάμους ως προς κάθε δικαίωμα, παροχή, υποχρέωση ή περιορισμό που προκύπτει από τις διατάξεις της εν γένει κοινωνικοασφαλιστικής, προνοιακής και εργατικής νομοθεσίας καθώς και υλοποίησης πολιτικών απασχόλησης. Ενδεικτικά αναφέρεται η χορήγηση επιδόματος γάμου, άδειας γάμου, κριτήρια συμμετοχής και κατάταξης στα προγράμματα απασχόλησης, κλπ.
 


Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 61501/3398/ 2016 Προσδιορισμός της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ από 1.1.2017
Με την συγκεκριμένη απόφαση διευκρινίζονται θέματα που αφορούν το νέο ασφαλιστικό και συγκεκριμένα όσους ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ.( άρθρο 40 του ασφαλιστικού) . Προσδιορίζεται ποια είναι η βάση των εισφορών, τι γίνεται με τους νέους αγρότες, και πώς θα ισχύσουν οι μειώσεις την πρώτης πενταετίας.

 

Αριθμ. οικ. 61502/3399/ 2016 Προσδιορισμός της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από 1.1.2017
Με την συγκεκριμένη απόφαση διευκρινίζονται θέματα που αφορούν το νέο ασφαλιστικό και συγκεκριμένα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελ. επαγγελματίες. Προσδιορίζεται ποια είναι η βάση των εισφορών, τι γίνεται με τους νέους που θα υπαχθούν στην ασφάλιση μετά την 1.1.2017 και βάση με βάση ποιανού έτους τα εισοδήματα θα επιβληθούν οι εισφορές.

 

Αριθ. πρωτ.: Φ 80000/οικ. 61647/2212 /2017 Εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 9 του αρ. 38 του ν. 4387/2016, όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση του δευτέρου εδαφίου αυτής με το άρθρο 27 του ν.4445/2016 (Α'236)
Με την εγκύκλιο κοινοποιείται το άρθρο 27 του ν.4445/2016 με το οποίο εισάγονται μεταβολές στις ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη ασφαλισμένου και εργοδότη για τους μισθωτούς που υπάγονταν στην ασφάλιση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έως την έναρξη του ν. 4387/2016.

 

Φ. 11321/οικ. 61134/ 2205/ 2016 Καθορισμός κανόνων και διαδικασιών περιοδικής δήλωσης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α' 85)
Με την συγκεκριμένη απόφαση δίνονται οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες των υπαλλήλων του δημοσίου θα υποβάλλουν ΑΠΔ και πως θα γίνεται η καταβολή των εισφορών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, που ισχύει για το δημόσιο.

⥢⥤

Λοιπά ασφαλιστικά και Εργατικά θέματα

⥢⥤



Αποφάσεις Σ.ΛΟ.Τ.
Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 2241 ΕΞ 24.10.2016 Εφαρμογή Ε.Λ.Π.

Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 2243 ΕΞ 24.10.2016 Ληφθείσες εγγυήσεις και λογιστική απεικόνιση τους σύμφωνα με Ε.Γ.Λ.Σ.
Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 2275 ΕΞ 24.10.2016 Χαρακτηρισμός Οντοτήτων με βάση το προσωπικό

⥢⥤

Αρθρογραφία κόμβου


⥢⥤

Λοιπές αποφάσεις 

Αριθμ. 49426/1751/ 2016 Τρόπος διάθεσης και διαδικασία απόδοσης της εισφοράς του άρθρου 102 του ν. 4387/2016, έτους 2016

Αριθμ. ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε. 1189600 ΕΞ 2016 Καθορισμός του αριθμού φορολογικών ελέγχων και ερευνών που θα διενεργηθούν κατά το έτος 2017, από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Αριθμ. ΔΕΦΚΦ 1171898 ΕΞ 2016 Τροποποίηση της υπ' αριθμ. ΔΕΦΚΦ 1111872 ΕΞ2016/21.07.2016 (Β' 2375) Α.Υ.Ο. «Όροι, προϋποθέσεις, διατυπώσεις και διαδικασίες για την παραλαβή και κατεργασία, από τα οξοποιεία, πρώτων υλών για την παραγωγή ξυδιού οι οποίες, είτε αυτούσιες είτε κατόπιν κατεργασίας, υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., ως και την απαλλαγή τους από τον Ε.Φ.Κ.» και τροποποίηση της υπ' αριθμ. Φ.883/530/1999 (Β' 1872) Α.Υ.Ο. «Όροι και προϋποθέσεις χορήγησης άδειας εγκεκριμένου αποθηκευτή»

Αριθμ. Υ 228/ 2016 Τροποποίηση της αριθμ. Υ.209/2.12.2016 (Β' 3920) απόφασης του Πρωθυπουργού «Σύσταση Επιτροπής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού με τίτλο «Επιτροπή καταπολέμησης του λαθρεμπορίου στα προϊόντα που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ.»»

Αρ. πρωτ. οικ.: 21130/ 2016 Ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων σχετικά με την πρόληψη της εποχικής γρίπης

⥢⥤

Λοιπές Ειδήσεις


 
  Οι υποχρεώσεις της επόμενης εβδομάδας.
 


⥢⥤

 
Επίλογος
■  Μελετώντας εδώ και καιρό τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έχω παρατηρήσει αρκετά ενδιαφέροντα σκεπτικά. Ομολογώ όμως ότι ένα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και πραγματικά είναι η πρώτη φορά που διαβάζω μια τέτοια παρομοίωση ειδικά σε υπόθεση ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Στις προτάσεις που έκανε ο εισαγγελέας  MICHAL BOBEK για μια δίκη σχετική με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέφερε τα εξής :
"Minister for Justice and Equality κατά Tomas Vilkas [αίτηση του Court of Appeal (Εφετείου, Ιρλανδία) για την έκδοση προδικαστικής αποφάσεως]
.......
1.        Στην ταινία Midnight Run (Ο Διώκτης του Μεσονυχτίου), που κυκλοφόρησε το 1988, ο Robert De Niro υποδύεται έναν κυνηγό επικηρυγμένων που έχει ως αποστολή να επιστρέψει στο Λος Άντζελες έναν φυγόδικο πρώην λογιστή της Μαφίας. Καθώς τον έχει συλλάβει στη Νέα Υόρκη, επιβιβάζονται σε εμπορική πτήση. Ωστόσο, πριν από την απογείωση ο λογιστής προκαλεί ταραχή και εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά. Ο πιλότος τους υποδεικνύει να αποβιβαστούν. Υποχρεώνονται έτσι να κάνουν ένα μεγάλο οδικό ταξίδι προς το Λος Άντζελες, ενώ η αφίσα της ταινίας περιέργως πώς υπόσχεται ότι «αυτό μπορεί να είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας» .
2.        Στην περίπτωση του Τ. Vilkas, του εφεσιβλήτου της υπό κρίση υποθέσεως, η αντιστοιχία με την ταινία, αν μπορεί να υπάρξει κάποια αντιστοιχία, φαίνεται να εξαντλείται στην πρώτη σκηνή: αποκλεισμός από εμπορική πτήση λόγω εκδηλώσεως βίαιης συμπεριφοράς κατά τη διαδικασία παραδόσεως από ένα κράτος μέλος σε άλλο. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη σκηνή έχει γυριστεί δύο φορές.
3.        Κατά του εφεσιβλήτου εκδόθηκαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα συλλήψεως (στο εξής: ΕΕΣ) από τις λιθουανικές αρχές. Η παράδοση είχε συμφωνηθεί από τη δικαστική αρχή εκτελέσεως στην Ιρλανδία. Η παράδοση είχε προγραμματιστεί να διενεργηθεί με εμπορική πτήση. Ωστόσο, κατά τη συμφωνηθείσα ημερομηνία, ο εφεσίβλητος εκδήλωσε ανήσυχη και επιθετική συμπεριφορά και αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Ο πιλότος αρνήθηκε να επιτρέψει την επιβίβασή του στο αεροπλάνο. Δύο εβδομάδες αργότερα απέτυχε και δεύτερη προσπάθεια παραδόσεως, λόγω παρόμοιων γεγονότων. Και πάλι η παράδοση κατέστη αδύνατη λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του Τ. Vilkas..........
"
Αντίστοιχα φανταστείτε τώρα στο σκεπτικό ορισμένων αποφάσεων του ΣτΕ  ο δικαστής να ξεκινούσε το σκεπτικό της απόφασης ως εξής:
"Στην ταινία της φίνος φιλμ με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα......".

Έχετε ακούσει φαντάζομαι πολλές φορές σχετικά με την απαγόρευση της αναδρομικής ισχύς ενός νόμου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό μίας απόφασης του Νομικού συμβουλίου του Κράτους, το οποίο αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα.
"Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 2 Α.Κ. κάθε νέος νόμος ορίζει για το μέλλον, δεν έχει αναδρομική δύναμη, δηλ. δεν εφαρμόζεται σε γεγονότα και νομικές πράξεις προγενέστερες της ισχύος του.
Με τη διάταξη αυτή εκφράζεται η γενικωτέρα αρχή του δικαίου περί μη αναδρομικότητος των νόμων η οποία αποβλέπει στην κατά το δυνατόν επίτευξη βεβαιότητος των δικαιωμάτων, ασφαλείας των συναλλαγών και σταθερότητος δικαίου.
Όμως η αρχή της μη αναδρομικότητος δεν κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και δεν έχει ηυξημένη τυπική δύναμη.
Επομένως ο νομοθέτης δεν εμποδίζεται κατ' αρχήν να προσδώση στον νόμο αναδρομική δύναμη, με μόνο περιορισμό τη μη προσβολή συνταγματικώς προστατευομένων δικαιωμάτων [π.χ. το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, την αρχή της ισότητος (Α.Π. 366/1986].
Στον νόμον είναι δυνατόν να δοθή αναδρομική δύναμη ρητώς ή σιωπηρώς (εμμέσως), όταν δηλ. από την έννοια και τον σκοπό του συνάγεται η νομοθετική βούληση περί αναδρομικής ισχύος του, ώστε να ρυθμισθούν και παρωχημένα γεγονότα ή σχέσεις του παρελθόντος.
Εξαιρέσεις από το επιτρεπτό της αναδρομικής ισχύος του νόμου προβλέπονται στο Σύνταγμα το οποίον απαγορεύει τον αναδρομικό ποινικό νόμο (άρθρον 7, παρ. 1), τον ψευδοερμηνευτικό νόμο (άρθρον 77, παρ. 2) και τον αναδρομικό φορολογικό νόμο πέραν του προηγουμένου της επιβολής οικονομικοού έτους (άρθρον 78, παρ. 2).
Από την απόλυτη συνταγματική απαγόρευση αναδρομικότητος αυτών των κατηγοριών νόμων συνάγεται ότι στις άλλες περιπτώσεις η αναδρομική ισχύς είναι μεν επιτρεπτή, δεν επιτρέπεται όμως να υπερβή τα όρια των άρθρων 4 και 17 του Συντάγματος.
Από τα ειρημένα προκύπτει ότι με την αναδρομικήν ισχύ νόμου είναι δυνατόν να επέρχεται απόσβεση ή κατάργηση δικαιωμάτων που έχουν απονεμηθή με προγενέστερο νόμο (ΑΠ 391/1985) μόνον εφ' όσον η κατάργηση ή απόσβεση επιβάλλεται εκ λόγων γενικωτέρου κοινωνικού ή δημοσίου συμφέροντος.
Η νομοθετική εξουσία δύναται με νέους κανόνες να ρυθμίζη έννομες σχέσεις και δικαιώματα που απεκτήθησαν δυνάμει προϊσχυσάντων νόμων ή να προσδίδη σε προϋφιστάμενα πραγματικά περιστατικά έννομες συνέπειες τις οποίες αυτά δεν είχαν κατά το προϊσχύσαν δίκαιον ή να διατάσση ακόμη και κατάργηση δικών σχετικών με τέτοιες έννομες σχέσεις και δικαιώματα.
Τέτοια ρύθμιση δεν είναι αντισυνταγματική, εκτός αν δεν έχει γενικόν χαρακτήρα ή συνεπάγεται αφαίρεση της ιδιοκτησίας χωρίς αποζημίωσιν οπότε και αντίκειται στις συνταγματικώς κατωχυρωμένες αρχές της ισότητος και της προστασίας της ιδιοκτησίας.
Αν ο νέος νόμος δεν ορίζει άλλως, δεν καταλαμβάνει τις τελεσιδίκως κριθείσες διαφορές.
Η αναδρομική ισχύς ενός νόμου διακρίνεται σε γνησία και μη γνησία ανάλογα με την έκταση του ρυθμιστικού πεδίου του. Γνησία αναδρομή υφίσταται όταν ο νόμος ορίζει ή ότι θα εφαρμόζεται και σε δικαιοπραξίες που είχαν καταρτισθή ή και σε γεγονότα ή σχέσεις που υπήρξαν προ της ενάρξεως ισχύος του και επηρεάζει ακόμη και την ισχύ των ή ότι ρυθμίζει και έννομες συνέπειες από δικαιοπραξίες, γεγονότα ή σχέσεις που είχαν επέλθει συμφώνως προς τον παλαιό νόμο.
Η διάταξη του άρθρου 2 του Α.Κ. αναφέρεται στη γνησία αναδρομή. Μη γνησία αναδρομή υπάρχει όταν ο νέος νόμος ρυθμίζει έννομα αποτελέσματα και έννομες συνέπειες που αναπτύσσονται μετά την έναρξιν εφαρμογής του αλλά πηγάζουν έστω και από έννομες σχέσεις ή καταστάσεις ή γεγονότα που προϋφίσταντο του νέου νόμου, χωρίς όμως να θίγη έννομες συνέπειες που έχουν ήδη επέλθει.
Η μη γνησία αναδρομή δεν είναι στην πραγματικότητα αναδρομή: Εμπεδώνει την ενότητα του δικαίου και διά τούτο οι συνταγματικές διατάξεις περί απαγορεύσεως της αναδρομικότητος δεν ισχύουν δι' αυτήν."

Καλή συνέχεια ...





https://www.taxheaven.gr 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου