Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Από τους Έψιλον στους δισεκατομμυριούχους Ομογενείς

ardin-rixi.gr

Της Σύνταξης από τη Ρήξη που κυκλοφορεί

Ο Μ. Λαμπράκης επικεφαλής του οργανισμού Τέλος στο Ελληνικό Χρέος στα παράθυρα του έγκυρου Αντέννα

Την προηγούμενη Κυριακή, ο οργανισμός «Τέλος στο Ελληνικό Χρέος» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Πρέζιντεντ παρουσία περισσότερων από 500 ατόμων και ενημέρωσε για τους σκοπούς της κίνησής του. Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι ομογενείς Αρτέμιος Σώρρας και ο επικεφαλής του Οργανισμού, Μανόλης Λαμπράκης. Ισχυρίστηκαν ότι έχουν ήδη καταθέσει 600 δισ. δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισ. δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Καναδά. Βασικό όρο θέτουν να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Όταν τους ζητήθηκαν κάποιες εγγυήσεις ότι έχουν αυτά τα χρήματα, απάντησαν ότι τέτοιες εγγυήσεις θα δοθούν μόνο στην Κυβέρνηση, όταν θα συναντηθούν μαζί της. Ο Σώρρας δήλωσε ότι θα διαθέσουν μεγαλύτερο ποσό από τα 320 δισ. που είναι το χρέος της χώρας, για να επανέλθουν οι συντάξεις και οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα προ μνημονίου, στην παιδεία και την ανάπτυξη.

Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ. Ο «έγκυρος» Αντέννα μέσω της εκπομπής του Παπαδάκη, έδωσε βήμα στα μέλη του οργανισμού την Τετάρτη 3 και  την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ενώ η είδηση έχει προβληθεί και σε άλλα μεγάλα Μέσα.


Το φοβερό στην υπόθεση αυτή είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι, και ανάμεσά τους και «σοβαροί» δημοσιογράφοι, που πιστεύουν ότι αυτή η υπόθεση μπορεί να έχει έστω και ψήγματα αλήθειας.

Πρώτα από όλα, το ποσό που λένε ότι συγκέντρωσαν είναι δυόμισι φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας! Το ποσό που αναφέρουν ότι έχουν καταθέσει είναι αστρονομικό. Για να έχουμε μια κλίμακα σύγκρισης, ο Κάρλος Σλιμ ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, κατά τη λίστα του Φορμπς έχει περιουσία αξίας 69 δισ. δολαρίων και ο επόμενος στη λίστα, Μπιλ Γκέιτς, 61 δισ. Από έναν πρόχειρο υπολογισμό οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν περιουσία 395,4 δισ. και ανάμεσά τους δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας.

Και συνεχίζουν, λέγοντας και άλλα απίστευτα πράγματα, ότι δηλαδή υπάρχουν και άλλα διαθέσιμα κεφάλαια για την Ελλάδα αν δεν φτάσουν αυτά, ότι θα δώσουν και άλλα 48 δισ. στην Κύπρο με ΑΕΠ το 2009 22 δισ., αλλά και ότι 24 κράτη τους έπιασαν στη σύνοδο του ΟΗΕ και τους ζήτησαν και αυτοί κεφάλαια. Ενώ θα φτιάξουν και τράπεζα (Τράπεζα Πατρώας Γης), για να αγοράσουν γη Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα.

Το να κυκλοφορούν απίστευτες ειδήσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα. Πριν μερικά χρόνια ήταν η τρέλα με την Ομάδα Έψιλον, που αγωνιζόταν για  να επικρατήσουν τα ελληνικά ιδανικά σε όλο τον πλανήτη και τα μέλη της είχαν ασύλληπτες δυνάμεις. Τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί στην οικονομία, έτσι πριν κάνα χρόνο ήταν η περίπτωση της Τράπεζας της Ανατολής, που και πάλι αναφερόταν ένα αστρονομικό ποσό που θα έσωζε τη χώρα. Τώρα όμως τέτοιες ειδήσεις παρεισφρείουν και στα «σοβαρά» ΜΜΕ, αποκτούν μεγαλύτερη αληθοφάνεια και ευρύτερος κόσμος, και όχι μόνο αυτοί που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, τις αντιμετωπίζουν ως «σοβαρές».

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα φαινόμενα λειτουργούν ως ναρκωτικές ουσίες αλλοιώνοντας την πραγματικότητα και σταδιακά τη συνείδηση των ανθρώπων που τις πιστεύουν. Τους κάνουν να πιστεύουν ότι «λύση» υπάρχει και μάλιστα είναι πολύ εύκολη, αλλά κάποια κέντρα δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί. Και επειδή οι ελπίδες στην εύκολη «λύση» γρήγορα διαψεύδονται αυτοί που την πιστεύουν πέφτουν σε κατάθλιψη ότι τελικά τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Και έτσι αναμένουν άπραγοι μέχρι την επόμενη «λύση» που θα τους ξεσηκώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου